8
Eylül
2024
Pazar
MALATYA

CHP'den TEKEL işçisine destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ile Muharrem Kılıç, Malatya Tekel Sigara Fabrikası’nda çalışan işçileri ziyaret ederek destek verdi. CHP Malatya Milletvekilleri Mevlüt Aslanoğlu ve Muharrem Kılıç, birlikte önce Tek-Gıda-İş Sendikası Malatya Bölge Başkanı Mecit Amaç’ı ziyaret ederek, sendika üyeleri ile bir süre görüştü.

Ziyaretten sonra Malatya Tekel Sigara Fabrikası’nın önüne giden Milletvekilleri Aslanoğlu ve Kılıç, burada işçilerin sevgi gösterileri ile karşılandı. Tek-Gıda-İş Sendikası Malatya Bölge Başkanı Mecit Amaç, Aslanoğlu ve Kılıç’ın başından beri Tekel işçisine destek verdiğini anlatarak, her ikisine de teşekkür etti.

Amaç, Malatyalı esnaftan ve sivil toplum kuruluşlarından bekledikleri ilgiyi göremediklerini aktararak, "Fabrikanın satılmaması için esnaflardan destek bekliyoruz. Bitlis’teki Tekel fabrikası satılacaktı, Bitlisli esnaf sahip çıkınca hükümet geri adım attı. Aynı hareketi Malatya’dan da bekliyoruz" dedi.

CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç ise, "Tekel bu ülke için altın yumurtlayan bir tavuktur. Tekel yabancı sigara tekellerine adeta peşkeş çekilmek istenmektedir. Biz bunun takipçisi olacağız. Biz oynanmak istenen oyun farkındaydık ve bu nedenle sık sık mecliste Tekel olayını gündeme getirdik. İktidar, Tekel’i satmayı bir kere kafasına koymuş. ’Özelleştireceğim’ diyor. Ancak fabrikayı satarken, işçiyi ve tütün üreticisini düşünmüyor. Oysa bu iktidar oy isterken yoksulluğu ve yolsuzluğu ortadan kaldıracağını söyledi. Peki yoksulluk kalktı mı? Yolsuzluk böyle mi kaldırılacak. Yoksulluk, fabrikaların kapanmasıyla mı ortadan kaldırılacak? Malatya olarak el ele verirsek, geri adım attırırız. Bundan başka çare yok" diye konuştu.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da "Bu bir ekmek mücadelesi, ekmeğin siyaseti olmaz. Tüm Malatya esnafı ve Malatya’da yaşayan herkes Malatya ekonomisinin geleceği için bu kutsal işyerine sahip çıkmalı. Burası sadece Tekel işçisinin meselesi değil, burası Malatya’nın meselesidir. Burası herkesin meselesi. Siyaset üretmektir, yaratmaktır, hangi siyasi parti olursa olsun, amaç insana ekmek vermektir. Ekmeğe kimse ihanet edemez. Siyasette tek bir şey vardır, insan ve ekmeği. Onun için Malatyalı’nın ekmeği için birleşmeliyiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2005 Cuma 17:39:19
Güncelleme :25 Şubat 2005 Cuma 17:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?