8
Eylül
2024
Pazar
MALATYA

Doğalgaz, Malatya sınırında

BOTAŞ tarafından döşenen doğalgaz boru hattının, Malatya şehir sınırına geldiği belirtilirken, boru hattının kent ana bağlantısı için kanal kazma işlemlerine başlanıldığı bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan BOTAŞ yetkilileri, tali boru hattının Şehirlerarası Otobüs Terminali civarında yaptırılacak olan ana dağıtım merkezi istasyonuna kadar ulaştırılacağını belirtti. BOTAŞ’ın sorumluluğunun, PIK istasyonunun yapılacağı bölgeye kadar olduğu ifade edildi. Bundan sonraki aşamanın, dağıtım istasyonunun yapımı ve kent içi şebeke döşenmesi olduğu, bunun da ayrı şirkete ihale edileceği kaydedildi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya Belediyesi bünyesinde bir grup personelin doğalgaz konusunda eğitileceğini belirterek, İstanbul’dan gelecek IGDAŞ elemanlarının vereceği eğitimin ardından, bazı personelin İstanbul, Ankara ve Konya Büyükşehir belediyelerinin doğalgaz birimlerinde uygulama üzerinde pratik çalışmalar yapacağını bildirdi. Başkan Akın, Malatya merkezde doğalgazın önümüzdeki yıldan itibaren kullanıma başlayacağını tahmin ettiklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 13:07:24
Güncelleme :10 Mayıs 2005 Salı 14:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?