8
Eylül
2024
Pazar
MALATYA

Eylem sona erdi

Adana’daki Tekel işçileri ile İzmir’deki Seka işçilerine destek vermek için Malatya Tekel Sigara Fabrikası işçilerinin başlattığı eylem, 9 saat sonra sona erdi. Malatya Tekel Sigara Fabrikası’nda 14.00-22.00 vardiyasında çalışan işçiler, Adana’daki Tekel işçileri ile İzmir’deki Seka işçilerine destek amacıyla gece evlerine gitmeyerek, fabrikadan ayrılmadı.

İşçiler, 9 saat süren eylemlerini sabah saatlerinde sona erdirdi. Sabah tekrar fabrika bahçesinde toplanan Tekel işçileri, ’Seka-Adana yalnız değildir’, ’Hükümet istifa’, ’Genel grev geliyor’, ’Her yer Adana, her yer Seka’, ’Malatya-Adana omuz omuza’ şeklinde sloganlar attı.

Tekgıda-İş Sendikası Malatya Bölge Başkanı Mecit Amaç, eylemle ilgili olarak yaptığı açıklamada, özelleştirmeye karşı, ülke genelinde yavaş yavaş ses verilmeye başlandığını ifade ederek, "İşçinin bu ilkesi karşısında ne kadar daha suskun kalacaksınız" şeklinde hükümete çağrıda bulundu. Amaç, Adana’daki Tekel işçilerine ve Seka’daki işçilere karşı yapılan uygulamalara tepki olsun diye bu eylemin gerçekleştirildiklerini söyledi.

İşçiler, saat 07.30 itibariyle işçi çıkış kapısından alkışlarla fabrikadan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 21:17:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?