8
Eylül
2024
Pazar
MALATYA

'Hükümetin gözü sandıkta açılacak'

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, erken seçim istemenin bir ihanet olmadığını belirterek, "Hükümetin gözü seçimde açılacaktır" dedi.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin Malatya İl Teşkilatı’nın Renkli Düğün Salonu’nda yapılan genel kuruluna katıldı. Beraberinde çok sayıda il başkanı ile birlikte kongreye katılan Mehmet Ağar, buradaki konuşmasında hükümete sert eleştirilerde bulundu. Ağar, "DYP baraj aşma arzusu içerisinde olan bir parti olamaz. Mehmet Ağar’ın olduğu parti küçük iddiaların partisi olamaz. Bu partinin altında Türkiye’yi taşımak vardır" dedi.

Konuşmasında AKP’yi de eleştiren Mehmet Ağar, "Hükümetin yalanlarını anlatmak lazım. Milli Gelirin yüzde 9.9 artığı belirtiliyor. Milli Gelir 4 bin 200 dolara çıktı deniliyor. 3 tane genç üniversitelinin verin eline anket. Sokaklarda dolaşsın, kimin geliri artmış kim hayatından memnun. Piyasada görülmemiş halde para darlığı var. Millet iş yapamıyor. Artış şudur. İthalata dayalı büyüme vardır. Artı kredi kartlarında kullanma artışı vardır. Bunların gelişme, büyüme dediklerinin yüzde 9.9’un yüzde 6’sı bu. Yüzde 1’i de stok artışlarıdır. Bu yüzde 7 eder. Büyümenin karşılığı 2.2 civarındadır. İstihdam üretmeyen bir büyüme dünyada ilk kez görünmektedir. Üretim yok, yatırım yok. Sadece Türkiye’yi ucuz ithalat cennetine çevirdiler. Türkiye’de sanayiye ara mal üreten insanlar, iş yapamaz hale getirilmiştir. Bu mu sizin büyümeniz" şeklinde konuştu.

Hükümetin gözlerinin ancak seçim de açılacağını belirten Ağar, "Seçime doğru bu sene de kaçabilme ihtimalleri olacaktır. Gidebilme demiyorum. Seçim bir çaredir tabi. Başbakanın ifade ettiği gibi erken seçim istemek ihanet değildir. Eğer ihanetse AKP iktidarı erken seçimle geldi. Kendisi de bir başka seçimle milletvekili oldu, başbakan oldu. Demokraside seçim çaredir. İhtiyaç hasıl olduğunda seçim olacak. Zaten 1983’den sonra hep erken seçim olmuştur. Ama hiç bir zaman Türkiye’nin erken seçime bu hükümetin beceriksizlikleri, yanlışlıkları kadar ihtiyaç olmamıştır. Siz , sizi iktidara taşıyanları unuttunuz. Onlar da sizi unutacaktır. Bunların gözleri açılacaktır. Seçim sandığında gözleri açılacaktır" diye konuştu.
Konuşmaların ardından seçime geçildi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2005 Pazar 17:40:33
Güncelleme :11 Nisan 2005 Pazartesi 12:27:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?