8
Eylül
2024
Pazar
MALATYA

Kayısı bu yıl yüzleri güldürecek

Malatya’nın dünyaca meşhur kayısısında bu yıl yüksek rekolte bekleniyor. Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, kayısı ağaçlarında bu yıl yoğun çiçeklenme görüldüğünü belirterek, "Çok şükür, bu yıl don olayı olmadı. Bazı bölgelerde küçük çaplı don olayı nisan ayının ilk haftasında oldu; ncak kayda değer kadar değil. Ayrıca bu yıl uzun yıllar kayısı olmayan bahçelerde dahi yoğun çiçeklenme var" dedi.

Çağla döneminin atlatılmasından sonra rekolte tahmini yapabileceklerini belirten Güldal, "İlgili ve yetkililer, gerek yaş kayısı ve gerekse kuru kayısı pazarı konusunda şimdiden iyi pazar çalışması yapmalılar. Yoksa rekolte yüksekliği dolayısıyla fiyat düşer ve üretici alın terinin karşılığını alamaz" şeklinde konuştu.

Geçen yıl yaşanan don dolayısıyla kayısıların yüzde 78’inin yanıp, 160 milyon dolar zarar oluştuğunu hatırlatan Ahmet Güldal, bu yıl üreticilerin rekolteden dolayı yüzlerinin güleceğini tahmin ettiklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2005 Çarşamba 16:33:58
Güncelleme :29 Nisan 2005 Cuma 15:16:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilyas IP: 85.100.99.xxx Tarih : 29.04.2005 20:42:24
ya ben bundan hıç memnun degılım çifciye verılen fıyat cok duşık oldugun da bu seferde işçi sayısı fazla olacak buda çifcide maddı zorluklara yol acacak ya fıyatlar yukarı cekılsın yada çifçiyi devlet tarafından destek verılmesını saglayın ben bır çifçi olarak boyle dusunuyorum hatırlıyorum dötyüz binliraya sattıgım kaysıyı altı ay sonra dörtmilyona cıktıgını biliyorum burdakı zararı mı kım karsılayacak