8
Eylül
2024
Pazar
MALATYA

Kutan memleketinde

Saadet Partisi (SP) Genel Başkan Vekili Recai Kutan, yapılacak kurultayda aday olup olmayacağıyla ilgili olarak, "Bizim geleneğimizde göreve talip olunmaz, görev verilir" dedi.

Memleketi Malatya’da temaslarda bulunan SP Genel Başkan Vekili Kutan, İnönü Kapalı Çarşısı’nda esnafı ziyaret etti. Burada basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kutan, hazırlık içinde oldukları genel kurultayda aday olup olmayacağına ilişkin bir soruya, "Geleneğimizde göreve talip olunmaz, görev verilir. Parti organlarımız istişare içinde adayı belirler. Benin aday olup olmayacağım konusunda şimdilik bir şey söyleyemem" dedi.

Şimdiye kadar sadece Fazilet Partisi (FP) döneminde Abdullah Gül’ün 2. aday olduğunu ve kurultayların genelde tek aday şeklinde geçtiğini hatırlatan Kutan, partilerinin GİK üyesi bir kişinin aday olacağı ve çalışmalar yaptığı şeklinde basında çıkan haberlerle ilgili olarak ise, "O arkadaş, ’Partimizin geleneklerine sadık olan birisiyim’ diye açıklama yaptı.

Kutan, "Yazılanlar spekülasyondur. Partimiz hakkında spekülasyonlar çok yapılıyor. Son olarak partimizin Burdur’daki bir kongresinde Atatürk portresi yok uzak köşeye asılmış, yok şöyle olmuş diye aslı astarı olmayan şeyler yazıldı" diye konuştu.

Trafik Ceza Kanunu’nda bazı bürokrat ve yargıda görev yapmış yetkililerin ceza kapsamı dışında tutulmasıyla ilgili hazırlanan yasa taslağına ilişkin görüşleri sorulan Recai Kutan, "Adam 150 kilometreyle gidiyor. Trafik polisi durdurunca, o kişi kendisinin emekli hakim olduğunu söylerse, polis de eski hüviyet ve görev cüzdanını filan isteyecek. Böyle şey olmaz. Hükümet, önemli meseleler dururken, bu tür şeylerle uğraşmamalı" dedi.

Kutan ayrıca gezisi kapsamında, Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu’na da nezaket ziyaretinde bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2005 Pazartesi 14:50:49
Güncelleme :24 Mayıs 2005 Salı 12:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?