8
Eylül
2024
Pazar
MALATYA

Malatya esnafından 2004 yılı değerlendirmesi

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren, 2004 yılının esnaf ve sanatkarlar için sıkıntılı geçtiğini belirtti.

Ali Evren, kooperatif binasında bir basın toplantısı düzenledi. 2004 yılının esnaf ve sanatkarlar için zor geçtiğini belirten Aydın, "Piyasaların durgunluğu tedirginlik meydana getirmesi sonucu çek, senet ve kredi kartlarını ödeyemeyen esnaf ve sanatkarlarımıza bankalardan haciz gelmiştir. Esnaf ve sanatkarlarımız değil bir kuruş arttırma, ayakta kalma mücadelesi vermiştir" dedi.

2005 yılında piyasalarda canlılık olmasını beklediklerini bildiren Evren, "KOBİ kredileri ve esnafa verilen kredi faiz oranlarının indirilmesi, inşaat sektörüne kolaylık getirilmesini arzu ediyoruz. Eğer bu yıl da işler açılmazsa sıkıntılar devam eder. Dolayısıyla, yine çek, senet, kredi kartı, Bağ-Kur, SSK primleri yatırılamayıp, sıkıntılar devam eder. Yüz binlere varabilecek küçük esnaf ve sanatkarın piyasadan silinmesine neden olacaktır" diye konuştu.

Türkiye’nin Avrupa Birliği standartları çerçevesinde çalışmalar yaptığını kaydeden Evren, "AB sürecinde, esnaf ve sanatkarlarınmıza, küçük işletmelere KOBİ kredileri verilmeli, vergi ve enerji desteğinden yararlanacak kanunlar çıkarılmalı. Çünkü, AB’ye girince, dışarıdan gelecek rakiplerle bizim esnafımızdan rekabet edecek düzeye getirilmesi lazım" şeklinde konuştu.

Malatya-iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2005 Pazartesi 14:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?