8
Eylül
2024
Pazar
MALATYA

Malatya misafir 'Ağar'ladı

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümetin içtüzük değişikliğine sert bir şekilde tepki göstererek, "Mecliste içtüzük değişikliğini anayasaya aykırı olarak değiştirirseniz, mecliste muhalefeti çalışamaz hale getirirseniz, salon dışına çıkartırsanız, erkekseniz 70 milyonu da dışarı çıkartın bakalım. Nasıl çıkartacaksınız görelim. Vatandaşı da mı çıkartacaksınız?" dedi.

Partisinin çalışmalarına katılmak üzere Malatya'ya gelen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, DYP il binasında bir basın toplantısı düzenledi. DYP Genel başkanı Mehmet Ağar, son günlerdeki terör olayları ile ilgili değerlendirmesinde, "Maalesef terör olaylarında büyük bir sıçrama olduğu görülmektedir. Buralarda kalmasını ve aşağılara doğru gitmesini diliyoruz. Bizim bakış açımız terör üzerinden siyaset yapmamak üzerine kuruludur. Terör, memleketin ve milletin önemli bir meselesidir. Geçmişte bırakılmış olunan terörün yeniden canlanmaya başlaması dikkat çekicidir. Hükümetin üzerine düşen bunun sebepleri üzerinde durmak ve mutlaka bunu geriye doğru götürmektir. Bu bölgelerde yaşayan insanımız çileler çekti, bir daha o günlere dönülmesini asla istemez. Türkiye'nin beraberliğini ve huzurunu bozmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bunu kabul edebilmemiz mümkün değildir. Bu noktada vatandaşı rahat ettirme konusunda da hiçbir hükümetinde zafiyet göstermeye de hakkı yoktur. Terörü besleyen bir altyapı olan işsizlik, ekonomik perişanlık ve fukaralığa karşıda alınan hiçbir tedbirin olmadığını görmekten büyük bir üzüntü duymaktayız" diye konuştu.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, MİT, Emniyet ve Jandarma'ya telefon dinleme yetkisi veren tasarının kanunlaşması ile ilgili bir soruya ise, "Dünyanın her yerinde bu tip uygulamalar var. Ama önemli olan bunların mutlak şekilde yargı denetiminde olmasıdır. Bir hukuk devletinde bu tür uygulamalar yargı denetimi içerisinde kullanıldığı vakit hukuki olur, mesele odur. Yargı denetimi dışına taşmaması gerekir, bu konunun dikkatle izlenmesi ve denetlenmesi gerekir" şeklinde konuştu.

TBMM'deki iç tüzük değişikliği ile ilgili bir soruyu da cevaplandıran DYP Genel Başkanı Ağar şunları söyledi:

"Mecliste muhalefeti yok edin, sokakta da vatandaşı yok edecek misiniz? Vatandaşın vicdanının sesini kürsüden aksettirmeyen bir meclisin çıkardığı kanunun meşruiyeti tartışılır hale gelir. Geçmişte de muhalefeti yok ederek, siyaset yapmak isteyen iktidarların sonu hüsran ve yıkılma olmuştur. Bu iktidarın sonu da bu olacaktır. Mecliste iç tüzük değiştirirsiniz anayasaya aykırı olarak, mecliste muhalefeti çalışamaz hale getirisiniz, salon dışına çıkartırsınız, erkekseniz 70 milyonu da dışarı çıkartın bakalım. Nasıl çıkartacaksınız görelim. Vatandaşı da mı çıkartacaksınız?"

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2005 Pazartesi 13:32:30
Güncelleme :6 Temmuz 2005 Çarşamba 12:46:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?