8
Eylül
2024
Pazar
MALATYA

Malatya Müzesi 4 yıl aradan sonra tekrar açıldı

4 yıldır tadilatta olan Malatya Müzesi, Müzeler Haftası münasebetiyle düzenlenen törenle ziyaretçilere açıldı. Törene Vali Yardımcısı Bayram Öz, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesiriklioğlu, daire amir ve müdürleriyle çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Malatya Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, geçmişle gelecek arasında köprü görevi gören müzelerin insanlığın ortak değerleri olduğunu belirterek, tarihi eserleri koruma bilincinin daha da yaygınlaştırılması gerektiğini vurguladı. Tadilatta olan Malatya Müzesi’nin bölgenin en modern müzesi olduğunu ifade eden Özbay, tarihi ve kültürel varlıkların korunması gerektiğini dile getirdi.

Müze Müdürü Enver Üstündağ da konuşmasında, Malatya Müzesi’nin 4 yıldır tadilatta olduğunu belirterek, 7 bine yakın eserin bulunduğu müzenin modern şekilde dizayn edildiğini söyledi.
Konuşmalardan sonra Müze Araştırmacısı Hüseyin Şahin tarafından "Geçmişten Günümüze Malatya Çevresinde Kültürel Varlıklarımız" konulu slayt gösterisi yapıldı. Törenin sonunda davetliler yeniden düzenlenen Malatya Müzesi’ni gezdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2005 Çarşamba 16:04:08
Güncelleme :20 Mayıs 2005 Cuma 13:07:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?