8
Eylül
2024
Pazar
MALATYA

MTSO'dan şok uyarı: Kriz geliyor!

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Mücahit Fındıklı, makro ekonomik göstergelerin sanayiciye ve tüccara yansımadığını söyledi. Fındıklı, önlem alınamadığı takdirde yeni krizlerin kaçınılmaz olduğunu ileri sürdü.

Mart ayında yapılan MTSO seçimlerinden sonra 69 kişilik MTSO Meclisi, ilk kez Özel İdare salonunda yaklaşık 45 üyenin katılımıyla toplandı.

MTSO Meclis Başkanı Sami Payza’nın başkanlığında yapılan toplantıda konuşan MTSO Mücahit Fındıklı, Malatya’daki tüccar ve sanayicinin zor günler geçirdiğini, yaşanan ekonomik darlık nedeniyle günlerce hatta haftalarca siftah yapamayan arkadaşlarının olduğunu söyleyerek, "Bu sorunu hükümet yetkililerine ilettiğimizde, makro ekonomik göstergelerin iyi olduğunu ve bu durumun düzeleceğini söylüyorlar. Ama bu böyle gitmez. Bir an önce ekonominin çarklarının dönmesi gerekir" dedi.

Fındıklı, "Ülkemizin gündemine damgasını vuran Avrupa Birliği süreci öncesinde yaşanan ekonomik kararsızlık, 18 Aralık’tan öncesi olduğu gibi sonrasında da devam ediyor. Bu ekonomik kararsızlık sadece ilimize özgü değil tüm Türkiye genelinde yaşanıyor. Ankara’da görüştüğüm 365 oda ve borsa yöneticilerinin ortak kaygısı ekonomik kararsızlık. Bu bizim tüccar ve sanayicinin suçu değildir. Gelişen konjonktüre ayak uyduramayan tüccar ve sanayicilerimizden kaynaklanan yüzde 30’luk bir orandır. Yüzde 70’i sistemden kaynaklanan sorunlardır. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Ali Babacan’la yaptığım görüşmelerde makro ekonomik göstergelerin çok iyi durumda olduğunu söylüyorlar. Fakat günlerce hatta haftalarca siftah yapamayan, komşusundan evine ekmek götürmek için borç para isteyen tüccarlarımız var. Bu ekonomik kararsızlığın bir an önce giderilmesi gerekir. Aksi halde yeni krizlerin yaşanması kaçınılmazdır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2005 Cumartesi 21:27:15
Güncelleme :1 Mayıs 2005 Pazar 14:21:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
c sadık kartal IP: 193.140.142.xxx Tarih : 10.05.2005 17:27:19
ekonomik sıkıntıların gelişen ve globalşme etkisi ile oldugunu dünüyorum.gelişmiş ülkelerin yuksek teknolojı ile düsük maliyet üretimi ülke ekonomizi etkikiyor.sanayicilerimizin birleşmesi şirket kiltürünün geliştirilmesi.vb..............................