8
Eylül
2024
Pazar
MALATYA

Uçak seferlerine ILS engeli

Malatya Erhaç Havaalanı'nda "Aletli İniş Sistemi" olarak bilinen ILS cihazının olmamasının, uçak seferlerin iptaline yol açtığı belirtildi.

Malatya'yı geçtiğimiz haftadan beri etkisi altına alan sis nedeniyle çarşamba gününden bu yana Türk Hava Yolları uçak seferi yapamıyor. Malatya'ya sefer yapan 3 özel havayolu şirketinden 2'sinin geçtiğimiz cuma ve cumartesi günleri sisin azaldığı dönemde toplam 3 sefer gerçekleştirdikleri ancak daha sonra Malatya seferlerini iptal ettikleri bildirildi. Malatya'da uzun yıllardır ilk kez bu kadar uzun süreli etkili olan sis yüzünden Malatya Erhaç Havaalanı'nda, "Aletli İniş Sistemi" olarak bilinen ILS cihazının olmamasının, seferlerin iptaline yol açtığı ifade edildi.

Erhaç Havaalanı için ILS cihazının getirtildiği ancak askeri tesis olan havaalanı içerisinde bu cihaz için tesis yapılması gerektiği, bu konuda mutabakat olmadığı için de cihazın Malatya'da kurulamadığı ileri sürülüyor.

Malatya milletvekillerinin, ILS cihazının kurulabilmesi için girişimde bulunmaları istenirken, 30 Kasım Çarşamba gününden bu yana yapılamayan uçak seferleri yüzünden başta hastalar olmak üzere yolcuların Diyarbakır, Gaziantep ve Elazığ'daki uçak seferlerini tercih ettikleri bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2005 Salı 13:36:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?