8
Eylül
2024
Pazar
MALATYA

Uçkaç kardeşlerden eğitime büyük katkı

"Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyası çerçevesinde işadamları İsmet ve Fevzi Uçkaç, anneleri Emine Uçkaç adına ek okul binası yaptırdı.

Malatya merkez Dilek Kasabası Küllümağara köyünde bulunan ilköğretim okuluna ek 3 derslik yapılması münasebetiyle açılış töreni düzenlendi. Küllümağara Köyü Emine Uçkaç İlköğretim Okulu’nun açılış töreninde konuşan Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, "Eğitime Yüzde 100 Destek" kampanyasına iş adamlarını davet etti.

Kadıoğlu, okula ek bina yaptıran Uçkaç ailesini de tebrik edip, okulun diğer iş adamlarına örnek teşkil etmesi temennisinde bulundu.

Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise eğitimin halkın destekleriyle daha da güçleneceğine inandığını belirterek, "Devletimizin yanı sıra, eğitim gibi yatırımlara iş adamlarının katkıda bulunması ile bu yatırım daha önem kazanır ve daha fazla eğitim sağlanmış olur" dedi. Kampanyaya destek veren işadamlarının, bunu vergiden düştüğünü hatırlatan Bulut, eğitimin önemini anlattı. İşadamı İsmet Uçak, eğitime karınca kararınca yaptığı hizmeti anlatıp, varlıklı herkesin eğitime destek vermesi gerektiğini belirtti.

Konuşmalardan sonra, Vali Kadıoğlu, İsmet Uçkaç ve kardeşi Fevzi Uçkaç’a katkılarından dolayı plaket verdi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise Hanımınçiftliği Belediye Başkanı Abdulvahap Şerefhanlı ile Dilek Belediye Başkanı Muzaffer Güven’e, eğitime katkılarından dolayı teşekkür belgesi verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2005 Salı 16:02:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cumali eldeş IP: 88.233.219.xxx Tarih : 1.05.2007 21:33:06
Üçkaç kardeşlerin yapmış oldukları eğitime destek kampanyası çerçevesinde küllümağaradaki ilköğretimi seçmeleri bir küllümağaralı olarak beni çok mutlu etmiştir.Kendileri köyün ileri gelen büyüklerindendir.Sonsuz saygılarımı lütfen kabul etsinler.