8
Eylül
2024
Pazar
EĞİTİM

Belediye memuruna 'eğitim yardımı' kararı

Malatya Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını yaptı. Toplantıda belediye memurlarına eğitim yardımı yapılması kararlaştırıldı. Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlık etti. Toplantıda meclis başkan vekilleri, meclis katipleri, encümen üyeleri, plan ve bütçe komisyonu ile imar komisyonu üyelerinin seçimleri yapıldı ve gündemde yer alan diğer maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Toplantıda, geçtiğimiz ay kalp rahatsızlığından dolayı vefat eden Belediye Meclisi Üyesi Ali Tozan'ın sürekli oturduğu koltuğa, Tozan'ın anısına Malatya Belediyesi ve Meclis Üyeleri adına çiçek bırakıldı. Ali Tozan'ın üyeliğinin boşalmasıyla CHP Belediye Meclis Üyeliği görevini üstlenen Doğan Ağdaş, bir konuşma yaparak, Tozan'ın bıraktığı yerden Malatya'ya hizmet etme çabası içinde olacağını söyledi.

Belediye Meclis Üyesi Atilla Kantarcı, Mehmet Akif İlköğretim Okulu bünyesinde yaptırılacak anaokuluna Ali Tozan'ın isminin verilmesini önerdi. Teklif, meclis tarafından kabul edildi.

Meclis toplantısında daha sonra, Belediye ve Mahalli İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Malatya Temsilcisi Hanifi Acar'ın belediye memurlarına yeni ders eğitim ve öğretim yılının yaklaşması nedeniyle 125'er YTL'lik eğitim yardımı yapılması önerisi görüşüldü ve kabul edildi.

Daha sonra seçimler yapılarak, meclis başkan vekilliklerine Süleyman Erkuş ve Muammer Özpolat, meclis katipliklerine Raci Yüksel, Fahrettin Eserdi ve Sedat Alpkıray, encümen üyeliklerine, Metin Mandal, Vahap Ergün, Alaattin Acun, plan ve bütçe komisyonu üyeliklerine, Serdar Kayagül, Raci Yüksel, Muammer Özpolat, Niyazi Artan, Mehmet Keten, imar Komisyonu üyeliklerine, Ramazan Özdemir, M.Tevfik Arpacı, Nurettin Karaaslan, Yusuf Geleri, Murat Parlak seçildi.

Meclis, yaşanan otopark sorununun azaltılması amacıyla da Kent Trafik Müdürlüğü tarafından teklif edilen Dörtyol Çetinkaya Mağazası ile Öğretmenevi arasının güney tarafına parkometre uygulaması yapılması yönünde karar verdi.
Toplantıda servis araçları ruhsat harçları konusu da görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonucunda servis aracı olarak kullanılan minibüslerden 100, midibüslerden 150, otobüslerden ise 200 YTL ruhsat harcı alınmasına karar verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2005 Perşembe 14:55:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?