8
Eylül
2024
Pazar
EĞİTİM

Haydi kızlar okula

Malatya'da bir doktorun hastaneye gelen hastayı ortağı olduğu kliniğe sevk ettirerek Malatya'da aileleri fakir olduğu için okula gidemeyen 2 kardeşe, Milli Eğitim Müdürlüğü sahip çıktı. İki kardeş, Battalgazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na kaydedildi.

Malatya'da anneleri ev temizliğinde çalışan ve babalarının da işsiz olmasından dolayı okula gidemeyen 8 yaşındaki Duygu ile 9 yaşındaki Tuğrul Bükmez kardeşlere, "Haydi Kızlar Okula Kampanyası" kapsamında Milli Eğitim Şube Müdürü Şule Bozkurt ile kampanyanın il koordinatörü olan Milli Eğitim Şube Müdürü Memduh Büyükkaya sahip çıktı.

İki kardeşin ailesinin ekonomik durumundan dolayı okula gönderilemediğini gelen bir ihbar üzerine öğrendiklerini belirten Milli Eğitim Şube Müdürü Şule Bozkurt, "Yaptığımız araştırmada gerçeği öğrenince, ilköğretim 2. sınıfa giden iki kardeşi de ailelerinin kabul etmesiyle Battalgazi Yatılı Bölge Okulu'na kaydettirdik. Her iki kardeş de artık burada rahat ve huzurlu bir şekilde okuyabilecek. Aileleri ise hafta sonları gidip çocuklarını eve getirebilecek" dedi.

Her iki kardeşi Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait minibüsle Battalgazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na götüren Milli Eğitim Şube Müdürleri Şule Bozkurt ve Memdul Büyükkaya, burada çocukları okul yetkililerine teslim etti. Bozkurt ve Büyükkaya, bundan sonrada zaman zaman bu çocukları okula gelerek ziyaret edeceklerini söyledi.

Milli Eğitim Şube Müdürü Şule Bozkurt, iki kardeşin ailesine de yardımcı olacaklarını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 10:44:04
Güncelleme :24 Kasım 2005 Perşembe 11:16:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?