8
Eylül
2024
Pazar
EKONOMİ

Dernek'ten pancar şikayeti

Malatya'daki Malatyalılar Derneği Başkanı Raşit Kısacık, Battalgazi İlçesi'ndeki kantarın kapatılması nedeniyle pancar üreticisinin mağdur olduğunu belirtti.

Malatyalılar Derneği Başkanı Raşit Kısacık, yaptığı yazılı açıklamada, "Battalgazi İlçesi'nde geçen yıl kapatılan kantar nedeniyle üreticilerimiz alımlar konusunda önemli sıkıntılar yaşamaktadır. Üreticilerimiz pancarlarını köyde kurduğu rampalardan kamyonlara doğrudan boşaltmaktadır.

Bu kamyonlar günde ancak bir sefer yapabilmektedir. Civar il ve ilçelerdeki kantarlardan alınan pancarlar ise nakliye firmaları tarafından sıra beklemeksizin fabrika tarafından alınmaktadır. Battalgazi ilçesindeki üreticilerin pancarları ise fabrikada sıraya sokularak alınmaktadır. Boşaltma aparatı tek olduğundan uzun süre sıra beklenmektedir. Gerek sıra bekleme ve gerekse üreticinin ancak günde bir kamyon tutarak pancarları nakletmesi, büyük sıkıntılara neden olmaktadır.

Fabrika alımlar konusunda Battalgazi İlçesi'ndeki üreticilere kolaylık göstermemesi halinde pancarların tümü iki-üç ayda ancak nakledilir. Pancarlar çürüyeceğinden, bu da hem üreticinin hem de ülke ekonomisinin zararına neden olacaktır. Fabrika yetkililerinin Battalgazi İlçesi'ndeki pancarların nakliyesinin hızlanması konusunda acil önlem alacaklarına inanıyoruz ve bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2005 Pazartesi 19:49:25
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 22:09:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?