8
Eylül
2024
Pazar
EKONOMİ

Esnafın ÖTV tepkisi

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Özel Tüketim Vergisi'ni (ÖTV) 'ömür tüketen vergi' olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya Vergi Dairesi Başkanı Niyazi Özkök'ü ziyaret ederek, bir süre görüştü. Ziyaret esnasında konuşan Vergi Dairesi Başkanı Özkök, meslek gruplarıyla sürekli iş birliği içinde olacaklarını belirterek, "Vergi olayının çok boyutu var. Her attığımız adımı iyi bir şekilde planlayacağız. Daha etkin, daha saygın ve daha adaletli bir gelir idaresi olmak istiyoruz, hedefimiz bu" dedi.

ESOB Başkanı Şevket Keskin ise, "Türkiye'de öyle bir vergi sistemi var ki sadece Gelirler Vergisi ve Kurumlar Vergisi yok. Türkiye'de şuanda tahsil edilen verginin yüzde 73'ü dolaylı olarak tahsil edilen vergileri oluşturuyor. Vergi kalemleri çok yüksek" diye konuştu.
ÖTV'ye tepki gösteren Keskin, "Bir depo benzinde nerdeyse yüzde 70 oranında ÖTV veriyoruz. Biz bunu ÖTV olarak kabul ediyoruz. Bu vergi üzerinden bile KDV alınıyor" ifadelerini kaydetti. Esnaf ve sanatkarların bir devlet için önemli olduğunu belirten Keskin, "Türkiye'de esnaf ve sanatkarımız 1980'li yıllara kadar vergisi ile devleti sırtından taşımıştır" dedi.

.
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2005 Cuma 12:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?