8
Eylül
2024
Pazar
EKONOMİ

Malatya'da Yaşam Merkezi

Malatya'da Sümerbank Fabrikası yerine yapılacak olan Yaşam Merkezi için basın toplantısı düzenlenerek, alış veriş merkezi konusunda basından ve kamuoyundan manevi destek istendi.

Malatyalı 30 işadamının bir araya gelerek oluşturduğu Malatya Girişim Grubu'nun (MGG) Sümerbank Fabrikası alanı üzerinde 100 milyon dolarlık yatırımla kuracağı Malatya Yaşam Merkezi'nin tanıtımı yapıldı.

Altın Kayısı Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Osman Yurdakul, Malatya Yaşam Merkezi'ni 2007 yılında tamamlamayı hedeflediklerini ifade edip, ortakların hepsinin Malatyalı olduğunu, başka kentlerden yatırım için ücretsiz araziler tahsis edilmesine rağmen işadamlarının büyük bir vefa örneği sergileyerek memleketlerinin gelişimi adına böylesi bir yatırıma giriştiklerini vurguladı.

Merkezin özelliklerine dair bilgi veren Yurdakul, ''Malatya Yaşam Merkezi'nde, kent için birçok ilke imza atılacak. Merkez bünyesinde kurulacak 3 katlı alışveriş merkezinde, 100 mağaza, bin 200 araçlık otopark, 8 sinema salonu, çocuk oyun alanları ve bowling salonu olacak. 5 yıldızlı otelin içerisinde yüzme havuzları, tenis kortları, konferans salonları yer alacak. Tam donanımlı modern özel hastane ve 200 lüks konut ise Yaşam Merkezi'ne ayrı bir güzellik kazandıracak'' dedi.

Proje danışmanı Avni Alkaş, Malatya'da böyle bir merkezin bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade edip, ''Malatya, gelişen ekonomisiyle, büyükşehir olma yolundaki hızlı ilerleyişiyle, büyük atılımlar gerçekleştiriyor. Yaşam Merkezi, alışveriş ve eğlencenin bir arada gerçekleşeceği ilk alışveriş merkezi olacak'' şeklinde konuştu.

Bu arada, bazı basın mensupları tarafından, Sümerbank Fabrikası yeri alındıktan sonra burasının fabrika olarak işletileceği şeklinde yerel gazetelere ilanların verildiğinin hatırlatılması üzerine, "Fabrikanın şehir merkezinde olamayacağı, makinelerin demode olmuş olduğu ve bazı hukuksal nedenlerle fabrika olarak devam ettirmek istemedik" diye cevap verildi.

İmar planında burasının sanayi alanı olması nedeniyle Malatya Yaşar Merkezi'nin yapılması için Malatya Belediyesi'nin imar değişikliği yapması için dilekçe verildiği, bu konuda basından ve kamuoyundan destek istendi.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 03:36:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?