8
Eylül
2024
Pazar
EKONOMİ

Paylaşılamayan arazi

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Sümerbank yerine yapılması planlanan Malatya Yaşam Merkezi projesini değerlendirerek, "Büyük marketler esnafımızı yok etti" dedi.

İçerisinde market, otel, konut ve hastane gibi bölümlerin yer alacağı Malatya Yaşam Merkezi'yle ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Malatya ESOB Başkanı Şevket Keskin, "Malatya'ya yatırım yapan herkesi sevgi ve saygıyla kucaklarız. Büyük önder Atatürk'ün kurdurduğu, hemşehrimiz İnönü'nün de devam ettirdiği, her Malatyalı'nın gönlünde ve gözünde ayrı bir yeri olan Sümerbank Fabrikası'nın alanını neden tercih ediyorlar. Çünkü, burada büyük rant var. Şu da iyi bilinmeli ki Sümerbank Fabrikası 100 yıllığına fabrika alanı olarak verilmiş. Bu yatırım için merkez dışında istediğiniz yerde yer verelim. Ama Atatürk'ün kurdurttuğu Sümerbank Fabrikası alanından vazgeçilmeli" şeklinde konuştu.

Kanun gereği, büyük market ve alış veriş merkezlerinin merkezden en az 30 kilometre uzaklıkta olması gerektiğini ifade eden Keskin, Malatya Yaşam Merkezi'nin Sümerbank yerine yapılması halinde, zaten sıkışmış olan şehir trafiğinin iyice karmaşaya dönüşeceğine de dikkat çekti. Keskin, "Şehrin trafik yoğunluğunu arttıracağı gibi, zaten ölmüş olan esnaflarımızı iyice sıkıntıya sokacak" diye konuştu.

Malatya merkeze yakın, üniversite, Topsöğüt ve Karakavak mevkiilerinde Malatya Yaşam Merkezi kompleksinin yapılabileceğini öneren Keskin, belediyeyi de Sümerbank yeri imar değişikliği konusunda uyarıp, konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2005 Pazar 15:01:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?