8
Eylül
2024
Pazar
EKONOMİ

'Üreticinin alın teri karşılanmalı'

Malatya'da pancar sökümlerine başlanırken, Pancar Kooperatifleri Birliği (Pankobirlik) Malatya Şubesi Başkanı Mustafa Balaban, pancar fiyatının üreticinin alın terini karşılayacak düzeyde olması gerektiğini belirtti.

Malatya Şeker Fabrikası'nda pancar işleme kampanyasına 23 Eylül 2005 tarihinde başlanırken, öncelikle Kahramanmaraş'tan gelen pancarlar işleniyor. Malatya'da da bugünlerde pancar sökümüne başlandı. Malatya merkez, Doğanşehir, Yazıhan, Akçadağ ve Sivas'ın Kangal ilçelerindeki kantarlarda alım yapılıyor. Malatya Şeker Fabrikası'nda işlenen pancarlardan bu kampanya döneminde 30 bin ton civarında şeker üretilmesi bekleniyor. 220 bin tonu Malatya'dan olmak üzere toplam 300 bin ton civarında pancarın 4 ay sürecek kampanya döneminde işleneceği bildirildi.

Pankobirlik Malatya Şube Başkanı Mustafa Balaban, hükümetin henüz pancar alım fiyatını açıklamadığını belirterek, "Edindiğimiz bilgiye göre, 100 bin lira civarında pancar fiyatı açıklanacakmış. Bu fiyat yetersizdir. Çünkü, pancar maliyeti bir yılda çok yükseldi. Mazot, gübre ve işçilik fiyatları arttı. Bu nedenlerle üreticinin alın terini karşılayacak fiyatın açıklanmasını bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2005 Pazartesi 11:38:13
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 11:31:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?