8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Başbakan 'ishale el koydu'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da yaşanan ishal salgınına el koydu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a olayın üzerine gitmesi için talimat veren Başbakan Erdoğan, ishal salgınının en çok görüldüğü üç mahallenin altyapı sorunlarının da bir an önce giderilmesini istedi.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 1.5 saat süren bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda ağırlıklı olarak Malatya'daki ishal salgını ve Şemdinli olayları gündeme geldi.

Başbakan Erdoğan, Malatya'da yaşanan ishal salgınını değerlendirerek, bu konuda çelişkili bilgiler geldiğini söyledi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a olayın üzerine gitmesi için talimat verdiğini açıklayan Başbakan Erdoğan, "Ben gerekli talimatları verdim. Ayrıca kanalizasyon sularının içme suyu şebekesine karıştığı yönündeki iddialar üzerine olayın en çok görüldüğü üç mahallenin altyapı sorunlarının bir an önce giderilmesini istedim" diye konuşu.

Toplantıda söz alan MKYK üyesi Öznur Çalık, Sağlık Bakanlığı'nı olay karşısında 'ilgisiz' kalmakla suçladı. Malatya'da 5-6 kişinin serum için müracaat ettiğini ve halkın olaylar karşısında moralsiz olduğunu dile getiren Çalık, bakanlığın olaya ciddiyetle eğilmesi gerektiğini kaydetti. Çalık ayrıca, Başbakan Erdoğan'dan Malatya'ya bir ziyaret gerçekleştirmesini talep etti. Çalık'ın bu talebi üzerine Başbakan Erdoğan, Yeni Zelanda ve Avustralya gezisinden dönüşünde konuyu değerlendireceğini, gerekirse Malatya'ya bir ziyaret gerçekleştireceğini vurguladı.

Toplantıda İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, kurul üyelerine Şemdinli olaylarına ilişkin brifing verdi. Bakan Aksu, hükümet olarak olayın tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması konusunda kararlı olduklarını ifade etti. Aksu, terör örgütü PKK'nın Erbil'de parti kurup, seçime girmeye hazırlandığı yönündeki iddialara da değindi.

Terör örgütü PKK'nın bu hazırlığının 'başarısız bir girişim' olacağını dile getiren Aksu, "Bu olay terör örgütünün yayılma anlayışından kaynaklanıyor. Ancak bölgedeki yapı içinde başarılı olma şansı yok" dedi. Başbakan Erdoğan ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek ise, Şemdinli olaylarının artık yargıya intikal ettiğini, bu süreçte çok fazla değerlendirme yapmanın doğru olmadığını söyledi.
.
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2005 Cumartesi 00:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?