8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Basın mensupları skandal yuvada

Malatya 0-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'nda şiddet mağduru oldukları öne sürülen küçük çocuklar, terlik ve sopalarla dayak atıldığını söyledi.

Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Malatya 0-6 Yaş Grubu Çocuk Yuvası'nda kalan çocukların, bakıcıları tarafından dövülmesinin gizli kameraya kaydedilip görüntülerin bir televizyon kanalından izlenmesinden sonra ortaya çıkan dehşetin asıl tanıkları olan çocuklar, basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Çocuk yuvasında kalan çocuklar, basın mensuplarını şarkı söyleyerek karşılarken, soruları cevaplandıran bazı çocuklar ise maruz kaldıkları olayları anlattı. Küçük bir çocuk, "Eliyle vurdu. böyle bom! diye vurdu, burnumdan kan aktı" dedi. Bir başka çocuk ise polise, kendilerine terlik ve sopa ile vurulduğunu öne sürdü. Olay nedeniyle görevden alınan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler, olayın ne zaman meydana geldiği konusunda net bir tarih olmadığını belirterek, bu konuda haksız yere personelin görevden alındığını savundu.

Güler, görevden alınması ile ilgili olarak, "Hayırlı olsun, yorum yok. Soruşturmanın selameti açısından görevden alındım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 19:57:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?