8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Başkan Akın: Suyumuz temiz

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Malatya'nın içme suyunun temiz olduğunu iddia ederek, 160 numuneden 2'sinde kirliliğin tespit edildiğini söyledi.

Belediye Meclis Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen ve içme suyuyla ilgili iddiaları cevaplandıran Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, "Temel Sağlık Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı gibi Malatya'dan giden 160 içme suyu incelendi ve 2'sinde kirlilik tespit edildi. Biri bir camiden, diğeri sokak çeşmesinden alınan içme suları kirli çıktı" dedi.

Malatya şehir içme suyunun geldiği ana şebeke ve depolardaki suların temiz olduğunu, lokal olarak iki yerde kirliliğin tespit edildiğini dile getiren Akın, Malatya içme suyunun son derece modern yöntemlerle klorlandığını ileri sürdü.

Başkan Akın, tahlillerde bir bölgede koliform denilen bakterinin tespit edildiğini ancak içme suyunda rota virüsü saptanmadığını belirterek, "Suda rota virüsü tespit ettik diyenlere şunu söylüyorum: 'İçme suyundan rota virüsünü tespit eden cihaz Türkiye'de yok sanırım.' Takdiri kamuoyuna bırakıyorum"şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2005 Salı 20:28:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?