8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

CHP'den yuvada denetim

Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda inceleme yapan CHP'li milletvekili heyeti, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'yu istifaya çağırdı.

Çocuklara şiddet uygulanan çocuk yuvasında inceleme yapan CHP Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, Aydın Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Özlem Çerçioğlu ve İzmir Milletvekili Erdal Karademir, CHP İl Başkanı Niyazi Ergün Gökçe ile birlikte parti il binasında basın toplantısı düzenledi. CHP heyeti, yuvada yaptıkları incelemelerle ilgili bilgi verdi.

Malatya Milletvekili Muharrem Kılıç, çocukların yüzünde tırnak çizikleri olduğunu belirterek, "Görevlilere bunu sorduğumuzda 'Çocuklar birbirlerinin yüzlerini tırnaklarıyla çizmiş' cevabını aldık. Bu yurtlarda tırnak makası yok mu? Komik cevap karşısında üzüldük" dedi.

Yuvada yaşanan şiddetin sadece ortaya çıkan bir örnek olduğunu, diğer yuvalarda da aynı durumun olduğunu iddia eden Milletvekili Kılıç, hükümetin bu konudaki politikasını eleştirdi. Kılıç, yuvada inceleme yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da göstermelik olarak çocukları kucakladığını ve detaylı bilgi almadığını ileri sürdü.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Özlem Çerçioğlu ise, "Malatya'da yuvada neler oluyor, sayın bakan 2 gündür Londra'dan buraya gelmiyor. Bu kadar duyarsızlık olmaz. Sayın Bakan Çubukçu derhal istifa etmelidir" dedi. Çocukların durumunu görüp iyice üzüldüklerini söyleyen Çerçioğlu, hükümetin bu yuvalarda gerekli önlemi almasını istedi.

İzmir Milletvekili Erdal Karademir ise, yaptıkları incelemede, 5 yıldır Ankara'dan yuvada inceleme ve denetleme yapılmadığını öğrendiklerini belirterek, "Denetlenmeyen ve ilgilenilmeyen yuvalarda böyle durumlar ortaya çıkar" dedi. Bu olayların hükümetin ihmali olduğunu iddia eden Karademir, özellikle Bakan Çubukçu'nun istifa etmesi gerektiğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2005 Perşembe 23:31:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?