8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

'Gergin' inceleme

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu dayak skandalı ile gündeme gelen Başbakanlık Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Malatya 0-6 Çocuk Grubu Çocuk Yuvası'nda ilk incelemelerini tamamladı. Yuvaya gelişinde basın mensuplarına selam veren komisyon başkanı Mehmet Elkatmış, çıkışta ise basın mensuplarının sorularını cevaplamaktan kaçındı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış ile komisyon üyeleri Erzurum Milletvekili Mücahit Daloğu ve Gaziantep Ahmet Yılmazkaya, Malatya Çocuk Yuvası'nda incelmeme yapmak üzere saat 21.00 sıralarında yurda geldi.

Komisyon başkanı Elkatmış, yurda gelişinde basın mensuplarıyla selamlaşıp, hallerini sordu. Daha sonra TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Elkatmış, ile diğer iki milletvekili üye, içeri girerek incelemelerine başladı. Basın mensuplarını alınmadığı yurtta, komisyonun bazı yetkilileri dinledikleri öğrenildi.

Yaklaşık 2 saat yurtta kalan Elkatmış, dışarı çıktığında, "İnceleme devam ediyor" dedikten sonra, basın mensuplarının konuyla ilgili sorularını cevapsız bıraktı. Elkatmış, "Yurdu incelemeye geldiniz, ancak en son buraya geldiniz" şeklindeki bir soruya, "Hiçbir açıklama yoktur" cevabını verdi.

Elkatmış, bir basın mensubuna, "Türkçe anlıyor musun?" diye tepki gösterince, basın mensubu "anlıyorum" dedi. Bunun üzerine Mehmet Elkatmış, "Tamam açıklama yoktur" diyerek aracına bindi.

.
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2005 Pazar 00:20:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?