8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

İçme suyunda kirlilik iddiası

Malatya'da içme suyundan kaynaklanan rahatsızlıklardan dolayı hastanelere başvuran vatandaş sayısında artış olduğu iddia edildi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi İntaniye Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Yaşar Bayındır, son günlerde, ishal, mide bulantısı, kusma gibi enfeksiyon hastalığından şikayetçi olan hastaların arttığını belirterek, "Yaptığımız incelemede rota virüs dediğimiz enfeksiyon tespit ettik" dedi.

İshal, mide bulantısı ve kusma gibi hastalıkların genelde yaz mevsiminde görüldüğünü ancak bu mevsimde görülmesinin büyük ihtimalle içme suyundan kaynaklanmış olabileceğini söyleyen Bayındır, bunun da Malatya'da altyapı çalışmaları nedeniyle içme suyu kesintisi uygulanması ya da içme suyuna kanalizasyon suyunun karışmasından kaynaklanabileceğini bildirdi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Bülent Topaloğlu ise, hastanelerinin intaniye servisine son günlerde ishal, kusma ve mide bulantısı gibi şikayetlerden dolayı gelen hasta sayısının arttığını kaydederek, bunun nedenini araştırmaya başladıklarını ifade etti.

Doktorlar, bugünlerde içme sularının arıtılarak ya da kaynatılarak içilmesini tavsiye ediyor.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 01:46:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?