8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Kadınlar, şiddete karşı toplandı

Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü münasebetiyle Malatya Yerel Gündem 21 tarafından bir toplantı düzenlendi.

Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi tarafından Şelale Lokantası'nda düzenlenen toplantıya Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ın eşi Nurten Akın, Yerel Gündem 21 Kadın Meclisi Başkanı Aysel Çelikyay, Kadın Meclisi Üyeleri ve avukat Berna Aktaş katıldı.

 Kadına yönelik şiddetin Türkiye'de 1980'lerde gündeme geldiğini belirten Kadın Meclisi Başkanı Aysel Çelikyay, yapılan çeşitli etkinlikler neticesinde toplumda bu konuda duyarlılık gösterilmesini amaç edindiklerini söyledi.

Şiddetin her alanda insanlığın temel hak ve hürriyetlerini zedelediğini belirten Çelikyay, hak aramak için şiddet kullanmanın yanlış bir davranış olduğunu ifade etti.

Toplantıda bir konuşma yapan avukat Berna Aktaş ise kadın haklarının evrensel insan haklarının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, kadına yönelik şiddetin normal olmadığını ve hiçbir surette yasal dayanağının olmadığını söyledi.

 

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 02:23:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?