8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Maganda ihbarına büyük ödül

Maganda kurşunuyla hayatını kaybeden Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal'ın ailesi, magandayı ihbar eden kişiye yüklü miktarda ödül vereceğini söyledi.

28 Ağustos 2005 gecesi Battalgazi İlçesi Adagören sınırlarındaki bir bahçede yapılan kına gecesinde başına isabet eden mermiyle hayatını kaybeden Galatasaray Üniversitesi son sınıf öğrencisi Begüm Kartal'ın (23) katil ya da katillerinin yakalanabilmesi için ailesi 'bilgisi veya duyumu' olan herkesi yardıma çağırıyor. Acılı baba Hasan Kartal, kızının katil ya da katillerinin yakalanmasına yardımcı olacak bilgiyi vereceklerin, isimleri gizli tutulmak kaydıyla ödüllendireceklerini bildirdi. Hasan Kartal, kızının cinayetiyle ilgili bilgi sahibi olanların jandarmanın 156 numaralı telefonuna ya da diğer güvenlik birimleri ile kendilerinin telefonlarına bilgi verebileceğini kaydetti.

Acılı baba Hasan Kartal, "Kızımızın acısını yaşayabilmemiz için katillerin mutlaka ortaya çıkması lazım. Jandarma kendi evladı ölmüş gibi katili arıyor, ancak yeni çıkan Ceza Yasası bazı şeylere engel oluyor. Ben özellikle düğünde bulunan 80 davetliye ve düğün sahibine sesleniyorum, bu konuda bilgisi olan ve görgü tanığı olan bildiklerini jandarmaya ihbar etsin. Bu durumu mutlaka ciddi bir ödülle karşılayacağım. Biz aile olarak devlete ve hukuka inanmış insanlarız. Kızımın ölümüne sebep olanların mutlaka yargı önünde cezalandırılmasını istiyorum. Kızım tekrar gelmeyecek ama, katil yakalanınca kırılan iki kanadımdan birisi düzelecek" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2005 Perşembe 18:53:12
Güncelleme :12 Ekim 2005 Çarşamba 16:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?