8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Malatya bölge kan merkezi olacak

Malatya'ya Bölge Kan Merkezi kurulacağı bildirildi.

İnönü Kapalı Çarşı üzerinde geçtiğimiz pazar günü başlatılan kan kampanyası hala devam ediyor. Kan kampanyası nedeniyle Malatya'ya gelen Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali ve derneğin başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, Malatyalıların ilgisinden son derece mutlu kaldı.

Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali Malatya'yı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun 'Kan Merkezi' haline getirmenin mümkün olacağını söyledi. Küçükali, Vali Osman Derya Kadıoğlu ve Belediye Başkanı Cemal Akın'dan yer gösterilmesi halinde çok geniş kapsamlı bir Kızılay Merkezi'nin Malatya'da yapılması için gerekli çalışmaları bir an önce başlatacağını ifade etti.

Kan Merkezi ve Kan Bankası, afet durumunda kullanılmak üzere lojistik merkez, çamaşırhane ve ütü merkezi ayrıca Kızılay'ın Doğu ve Güneydoğu Eğitim Merkezi'ni de içine alan çok amaçlı bir tesis kurulacağı belirtilirken, bu projeyle 200'ün üstünde kişiye iş imkanı sağlanacağı vurgulandı.

Vali Osman Derya Kadıoğlu ve Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından da çok beğenilen proje için Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Köy Hizmetleri eski Bölge Müdürlüğü binasının, Kan Merkezi olarak hizmet verileceği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 02:18:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?