8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Malatya geleceğini tartıştı

Malatya Yerel Gündem 21 tarafından organize edilen "Malatya Geleceğini Tartışıyor" konulu Kent Konseyi toplantısı yapıldı. Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Abdullah Küçük, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar, bazı ilçe ve belde belediye başkanları, bazı kamu kurum ve kuruluş müdürleri, belediye daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Yerel Gündem 21 grup temsilcileri ve üyeleri, ilk ve orta dereceli okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kent Konseyi Koordinatörü Doç Dr. Ahmet Baysar, Belediyeler Kanunu'nun 76. maddesiyle yasal bir statü kazanan Kent Konseyleri'nin artık vazgeçilmez olduğunu slayt gösterimi eşliğinde anlatarak katılımcıları bilgilendirdi. Vali Yardımcısı Abdullah Küçük ise, kent konseylerinin öneminden bahsederek, Türk milletinin daha çok çalışması gerektiğini söyledi.

Daha sonra söz alan Kent Konseyi ve Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, Sümerbank, Şeker Fabrikası ve Meyvecilik Araştırma Enstitüsü arazilerinin belediyeye kazandırılması hususunda yapılan çalışmalar hakkında konsey üyelerine bilgi verdi. Bu faaliyetler neticesinde Malatya'ya üç tane şehir parkı kurmayı hedeflediklerini belirten Cemal Akın, bu sayede şehrin dinlence, sosyal ve kültürel ihtiyacının büyük ölçüde giderileceğini söyledi.

Malatyalının maddi yükünün hafiflemesini sağlayacak ve kentte mevcut hava kirliliğini önleyecek doğalgaz çalışmalarının son aşamaya geldiğini ifade eden başkan Akın, en kısa zamanda doğalgaz uygulamasına geçileceğini belirtti. Başkan Aydın, Galericiler Sitesi'nin de hizmete açıldığını belirterek, "Yeni belediye hizmet binasıyla ilgili olarak ihaleyi alan firma ile bazı sorunlar yaşandığı için çalışmalar yavaşladı. Bu problemler bir an evvel halledilecek" dedi.

Alt geçitlere verilecek isimler konusunda görüş ve önerilerin alındığı toplantıda Yerel Gündem 21 Kültür Sanat Grubu Temsilcisi Av. Abdulkadir Artan, Milli Egemenlik kavşağındaki alt geçit için Melik Danişmend Gazi, Sıtmapınarı alt geçidi için Silahtar Mustafa Paşa ismini önerdi. Divan Başkan Yardımcısı ve Malatya Muhtarlar Dernek Başkanı Mustafa Eren ise, merhum Orgeneral Eşref Bitlis ve Hoca Ahmet Yesevi isimlerini teklif etti. Başkan Akın, isimlerin meclis toplantısında değerlendirileceğini belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 15:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?