8
Eylül
2024
Pazar
GÜNCEL

Yuvada şiddete soruşturma

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Malatya Çocuk Yuvası'nda yaşanan skandala el koydu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıklayan Bakan Çubukçu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Malatya İl Müdürü, Malatya Çocuk Yuvası Müdürü ve şiddet kullanan 3 personelin açığa alındığını bildirdi.

Devlet Bakanı Çubukçu, yaptığı yazılı açıklamada, sadece olayı gerçekleştirenler hakkında değil, olaya göz yuman ve seyirci kalan diğer personel hakkında da gerekli işlemlerin yapıldığından kimsenin şüphesinin olmamasını istedi.

Bu çerçevede ilgililer hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu ve 3 kişinin tutuklandığını belirten Çubukçu, soruşturmanın selameti açısından Malatya İl Müdürü, Yuva Müdürü ve 3 personelin açığa alındığını açıkladı. Konunun aydınlatılması için müfettiş ile birlikte bir muhakkik görevlendirildiğini, gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını dile getiren Bakan Çubukçu, "Malatya Çocuk Yuvası'nda şiddete maruz kalan çocuklarımızın yaralarını sarmak için üzerimize düşeni yapacağımızı ve yavrularımız için psikolojik destek vereceğimizi de bilmenizi isterim" dedi.

Kötü muamele yapanları cezalandırmakla yetinmek yerine, toplum olarak korunmaya muhtaç çocuklarla ilgili mevcut sistemin sorgulamasını ve yeni hizmet modellerine geçiş için toplum ve devlet olarak el ele çalışılmasını isteyen Bakan Çubukçu, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'nun yeniden yapılandırılmasına yönelik yasal reform hazırlığının tamamlandığını vurguladı.

Çocuklara koğuşlarda kışla tipi bakım hizmeti verilmesi yerine çağdaş dünyada olduğu gibi ev modeli bakım hizmeti verilmesini her zaman savunduğunun altını çizen Çubukçu, bununla ilgili yasal değişikliği bakanlığının ilk günlerinde gerçekleştirdiklerini kaydetti. Konuyla ilgili yönetmelik ve diğer mevzuat çalışmalarını tamamlamaya ve ev modelini yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ifade eden Çubukçu, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle işbirliği içerisinde Ankara'da 6'ya ulaşan çocuk evlerinin sayısını yılbaşına kadar ülke çapında 15'e, bir yıl içerisinde de 100'e ulaştırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Bakan Çubukçu, "Devlete emanet edilen ve devlet koruması altında olan yavrularımıza yapılan her kötü muamele hiç şüphe yok ki cezalandırılacaktır. Ancak asıl yapmamız gereken bu alanda toplum ve kamu olarak, birlikte el ele vermek ve sistemi dönüştürmektir. Gerekli çabayı devlet ve toplum olarak birlikte gösterirsek sonuç almamız mutlaktır" diye konuştu.

Malatya Çocuk Yuvası'nda yaşanan acı olayları tüm yurt genelinde yaşanıyor kabul etmenin kurumlarda özveriyle çalışan personele haksızlık olacağına işaret eden Çubukçu, medyadan da çocukların özel konumları ve hassasiyetlerini göz önünde bulundurmalarını, konu aydınlanıncaya kadar gerekli duyarlılığın gösterilmesini talep etti.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 17:28:47
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 23:51:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?