8
Eylül
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Yuva canavarları görevden alındı

Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu, Malatya 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda çocuklara şiddet uygulandığı iddiası üzerine 5 görevlinin açığa alındığını ve 3 kişinin de savcılığa çıkarılacağını belirterek, "Suç işleyen cezasını çeker" dedi.

Makamında basın toplantısı düzenleyen Vali Osman Derya Kadıoğlu, "Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Güler, 0-6 Yaş Çocuk Yuvası Müdürü Niyazi Yıldız, 2 hemşire ve bir de yardımcı hizmetli açığa alındı. 4 zanlı da poliste, savcılığa çıkarılacak" şeklinde konuştu.

0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda görüntülerdeki bayanların birinin yardımcı hizmetler sınıfında kadrolu olduğunu, diğer 2'sinin ise temizlik şirketi personeli olduğunu söyleyen Vali Kadıoğlu, "Temizlik şirketinde çalışan ve görevi temizlik olan bir bayanın bakım elemanı olarak çalıştırılması da yanlış. İşten anlamayan biri çocuk bakıcılığı görevine getirilirse işte bu tür üzücü olaylar meydana gelir" dedi.

Suç işleyenin cezasını çekeceğini söyleyen Vali Kadıoğlu, "Suçluların ceza alması için takipçi olacağız. Konu yargıya intikal etmiştir. Fazla bir şey söylemek istemiyorum. Sizler de bizler de takip edeceğiz. Yuvada bir daha böyle şeyler olmaması için de tedbir alacağız. Görüntü çekip televizyona veren kişi, bize görüntüyü getirseydi ödüllendirirdik. Çeken ve bizleri haberdar etmeyen de bence suçludur" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2005 Çarşamba 17:06:17
Güncelleme :26 Ekim 2005 Çarşamba 17:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?