8
Eylül
2024
Pazar
SİYASET

Tehlikeli tırmanış

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de terörün çok tehlikeli bir tırmanışa geçtiğini ve Şırnak'ta 4 askerin şehit edilmesinden dolayı üzüntülü olduğunusöyledi.

Malatya'daki ishal vakası ve içme suyuyla ilgili açıklama yapan Baykal, "Malatya'da halen bir sorun var diye kimse düşünmesin. Olay kontrol edilmiştir. Çok az birkaç vaka var" dedi.
Sabahleyin özel uçakla Malatya'ya gelen CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, öğlen saatlerinde Vali Osman Derya Kadıoğlu'nu ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Ziyaret esnasında konuşan Vali Osman Derya Kadıoğlu, "İlimiz son birkaç aydır talihsiz olaylarla sık sık gündeme gelmiştir. Bu bizlere de rahatsızlık verdi. Üzgünüz ama idare olarak elimizden geleni esirgemiyoruz. İnşallah bu talihsizlikler bununla son bulacaktır. Son bir haftadır düzenli uçak seferleri de olmadı, aksadı. Doğru dürüst uçak da gelmedi. Tam bir sis dolayısıyla da üzerimizde kara bulutlar dolaşmaya başladı diye de böyle latife ediyoruz" dedi.
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise Vali Osman Derya Kadıoğlu'nun sisten dolayı uçakların inemediği latifesine espriyle cevap vererek, "İlk olumlu başlangıcı uçağımızı Malatya'ya indirerek gösterdik. Bize de işte iniş yok falan demişlerdi. Biz dedik, 'Olur inşallah, güveniyoruz, fırsat çıkacaktır.' O belirsizlik ortamında yola çıktık. İnmek üzere iken de 'Güçlük olabilir falan diyorlardı' ama açtık ve geldik. Tabii bu doğanın karşı karşıya bulunduğumuz bir sorunu" ifadelerini kullandı.

İshal vakaları ve içme suyuyla ilgili gelişmeleri değerlendiren Baykal, "Durum tamamen kontrol altında. Olay artık bir tehlike arz etmiyor. Bu aşamaya gelinmesi çok memnuniyet verici. Malatya'da halen bir sorun var diye kimse düşünmesin. Olay kontrol edilmiştir. Çok az birkaç vaka var. Onlar da tedavi edilmişler" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE TERÖR TEHLİKELİ BİR TIRMANIŞA GEÇTİ"

"Başvuru sayısı hızla düşmüştür" diyen CHP Genel Başkanı, "Bu da çok doğaldır. Tabii tehlikeli bir olaydı. Çok daha büyük bir sonuç ortaya çıkarabilirdi. Allah'a şükür bir ölüm vakası olmadı. Özellikle sağlık personelimizin, hastanemizin, hekimlerimizin olağanüstü çabasıyla bu konu üzüntü verici bir durumla karşılaşılmadan kontrol altına alındı. Gerekli dersler de çıkarıldı. Umarım bundan sonra altyapı eksiklikleri en kısa zamanda telafi edilecektir" şeklinde konuştu.

CHP Lideri Baykal, Malatya'daki içme suyunun çok kaliteli olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'de herkes Malatya'nın suyunun çok kaliteli olduğunu düşünür. Çok kaliteli bir suyu olan çok özel bir ilimiz. Bir talihsizlik işte bu oldu. Bir daha olmayacaktır inşallah bunlar. Buradan gerekli dersleri hepimiz çıkardık" dedi.

Şırnak'ta bugün 4 askerin şehit edilmesiyle ilgili bir soruyu cevaplandıran CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, geçen Eylül döneminde hükümeti terör konusunda uyarmalarına rağmen, Meclis'e getirdikleri konuyu hükümetin reddettirdiğini belirterek, "Bu konuda konuşulacak bir şey yok dediler. O günden bu yana, Türkiye çok tehlikeli bir terör tırmanışına maruz kalmıştır. Bu konuda bizim çok ciddi bir tepkimiz var. Ama herkes çok iyi biliyor, yanlış politika üretiliyor. Tehlikeli bir söylem geliştiriliyor. Bu Türkiye'nin başına çok iş açar. Bunu el birliği ile önlemek gerekir. Bu konudaki düşüncelerimizi uygun zeminlerde ifade ediyoruz. Şırnak'ta bugün yaşanmış bu olay nedeniyle üzüntülerimi ifade ediyorum, tüm milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kaydetti.

Vali Osman Derya Kadıoğlu'nun, kayısı dolu tepsi hediye ettiği Baykal, önündeki sehpada bulunan kayısı ve cevizden bol bol yedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 11:50:28
Güncelleme :9 Aralık 2005 Cuma 16:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?