8
Eylül
2024
Pazar
SPOR

Basketbol kulüpleri tehdit etti

Malatya'daki basketbol kulüpleri toplantı düzenleyip, gerekirse ligden çekileceklerini dile getirdiler.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü'nde, Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Bayansalduz ile Basketbol Federasyonu Malatya Temsilcisi Nail Değirmenci ve 21 kulüp temsilcisinin katıldığı toplantıda, Malatya'da salon sıkıntısı çekilmesi nedeniyle basketbolcuların antrenman yapmadan maça çıktıklarını dile getirdiler.

Basketbol Federasyonu Malatya Temsilcisi Nail Değirmenci, Malatya'da 21 kulübün basketbolla ilgilendiğini hatırlatarak, "Merkezde bir Atatürk, bir de Yeşiltepe Spor Salonu var. Bu salonlar maçlar nedeniyle sürekli dolu. Bu nedenle, basketbolcular antrenman yapmadan maça çıkıyorlar. O zaman da sakatlananlar artıyor. Maçlarda kalite düşüyor ve basketbol sporunu Malatya dışına fazla çıkaramıyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Bayansalduz ise 1955 yılında yapılan Atatürk Spor Salonu'nun ihtiyaca cevap vermediğini belirterek, "Okullardaki spor salonlarını devreye sokmak istedik. Fen ve Fatih Liseleri'nin spor salonları dökülüyor. Antrenmana açılamıyor. Buraların iyileştirilmesi lazım" şeklinde konuştu.

Sadece basketbolda değil, diğer salon sporların da gerek antrenman ve gerekse müsabakaların yapılmasında mekan sorunu yaşandığını söyleyen Bayansalduz, okul spor salonlarının antrenmanlar için kullanılması yönünde gerek tadilat ve gerekse eksiklerinin giderilmesi noktasında çalışmalar yapacaklarını söyledi. Mehmet Bayansalduz, kulüplerin sıkıntılarını bildiklerini ve anladıklarını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 17:21:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?