8
Eylül
2024
Pazar
SPOR

Son dakika vurgunu

Turkcell Süper Ligi'nin 4. haftasında Malatyaspor, kendi sahasında karşılaştığı Trabzonspor ile maçın uzatma dakikalarında yediği golle 1-1 berabere kaldı. Malatyaspor Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, maç sonrasında düzenlediği basın toplantısında, maçta berabere kalmalarını hakeme bağladı.

Basın toplantısında bir hayli sinirli olduğu gözlenen Uçar, "Allah her teknik adama, Yattara, Fatih Tekke ve Gökdeniz gibi forvet oyuncuları nasip etsin. Kaleci Bora, o kurtarışları yapmasaydı yenilecektik, belki de hezimete uğrayacaktık. Ancak şunu merak ediyorum, bu kadar tempolu bir oyunda 20 tane gol pozisyonu olan, kalecilerin mükemmel olduğu bir maçta 5 dakika uzatılacak bir şey göremedim ben. Tekrarlanan penaltı dışında oyunun 5 dakika uzatılmasını gerektiren bir şey göremedim. Yerde yatan bir oyuncu olmadı. Galiba biz kendimizi kandırıyoruz, Türkiye'de değişen hiçbir şey yok. Hakemler değişmiyor, kaderimiz değişmiyor. Hocalar değişiyor. Hocalar değişir, yerine yenileri gelir ama futbol oyunu ne yazık ki bu şekilde kalacaktır. Avrupa kupalarında ne yazık ki istediğimiz sonuçları alamayacağız. Maalesef büyük takımlarımız, kendilerine iyi rakip olacak, kendilerinin gelişmesini sağlayacak rakipleri bulamayacaklardır. Çünkü gereksiz yardımlar alıyorlar. Büyük takımlarımız için iyi bir rekabet ortamı olmayacaktır. Onlar için de çok üzülüyorum" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş de maç sonunda yaptığı açıklamada, "Bu maçta 3 puan düşünüyorduk. Oyunun tamamına baktığımızda, pozisyon zenginliği olan, gol pozisyonu üreten takım bizdik. Ama futbolun adaleti belli olmuyor. Yakalanan pozisyonları gole çevirmemiz gerekiyordu. Pozisyon vererek, bir gol yedik. Ondan sonra gelen gol ise futbolun cilvesi, adaleti diyelim. Farkı bulmamız gerekirdi. Oyuncularım iyi şeyler ürettiler, ancak basit hatalardan dolayı kaybedilen bir 3 puan var" diye konuştu.

Hakemle ilgili bir soruya ise Şenol Güneş, "Hakem bugünkü maçta Trabzonspor'u oynatmak mı istedi, önünü kesmek mi istedi? Bunları hiç konuşmak istemiyorum. Çünkü, hakemlerle ilgili konuşunca sinirlerim bozuluyor. Hakemler tarafından Trabzonspor'un aleyhine çok kararlar verilmiştir. Biz 1 puanı hakemle almadık, kaybettiğimiz 2 puanda hakemin etkisi vardır, kaçırdığımız gollerin etkisi vardır. Ama 1 puana hakemin katkısı yoktur. Biz burada 2 puan kaybettik, ama hakemli ama hakemsiz" yanıtını verdi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Atay Aktuğ ise, "Farklı alacağımız bir maçı zora soktuk. Son saniyede bulduğumuz golle teselli bulduk. Malatyaspor'a da başarılar diliyorum" şeklinde değerlendirme yaptı.

Malatyaspor Kulübü Başkanı Hikmet Tanrıverdi de, "Tecrübesizliğimizin kurbanı olduk. Takım genç. Bir yerde artık tecrübe de önemli bir faktör. Normal tecrübeli bir takım olsaydı, son saniyede o golü yemezdi. Neticede iyi mücadele yaptık. Seyircimiz tek kelimeyle muhteşemdi. Bugün hem Malatya ve hem de Türkiye bir kaleci kazandı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2005 Pazartesi 10:56:45
Güncelleme :29 Ağustos 2005 Pazartesi 11:00:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?