8
Eylül
2024
Pazar
SPOR

Tanrıverdi, takımına güveniyor

Malatyaspor Kulübü Başkanı Hikmet Tanrıverdi, kötü gidişe en kısa sürede son vereceklerini belirterek, "Malatyaspor, kesinlikle küme düşmeyecek. Bu takıma bir süre dayanabilirsek, önümüzdeki yılların iskeletini oluşturmuş olacağız" dedi.

Malatyaspor Kulübü Başkanı Hikmet Tanrıverdi, 'www.malatyahaber.com'a yaptığı açıklamada, bu sezon kadrolarını büyük ölçüde yenilemelerine ve iyi de bir hazırlık dönemi geçirmelerine rağmen lige iyi başlayamadıklarını belirterek, "Özellikle sakat oyuncularımızın iyileşmesi ve takıma uyum sağlaması uzun zaman aldı. Bu takıma bir süre dayanabilirsek önümüzdeki yılların iskeletini oluşturmuş olacağız. Ara transfer döneminde eksik mevkilere yapacağımız transferlerle de önümüzdeki yıllarda büyük başarılar elde edebiliriz" diye konuştu.

Alınan kararlarda bazı hatalar yaptıklarını, ancak bunların bilinçli olmadığını söyleyen Başkan Tanrıverdi, "En büyük hatamız da uzun vadeli düşünmemiz oldu. Kısa vadeli düşünüp, yaşlı fakat tecrübeli oyuncularla başlasaydık, bugün farklı yerlerde olurduk. Bu bizim geleceğe bakış açımızdan kaynaklanan bir durum. Transferlerimizi gelecek yılları da düşünerek yaptık. Teknik heyetimizin verdiği rapor doğrultusunda özellikle defans ve orta alanda yeterli transfer yapmadık. Bu mevkide oynayan oyuncaların yeterli olacağını duşündük, ama sakatlıklar ve genç oyuncuların hazır olmaması bizi güç durumda bıraktı. Ayrıca sezona iyi başlayamadık. Takım olma yolunda istediğimiz noktaya gelemedik ve bu da takımı olumsuz etkiledi. Şimdi maç kazanmak gibi bir problemimiz var, bu psikolojik baskıyı atabilmek için çok çalışmamız gerekiyor" dedi.

Bu sezon küme düşme gibi bir ihtimali akıllarından bile geçirmediklerini belirten Tanrıverdi, "Malatyaspor'un kısa sürede çıkışa geçeceğine inanıyorum. Hedefimiz, devre sonuna kadar toplayabildiğimiz kadar puan toplayıp, devre arasında eksikleri gidermek. İkinci yarıda hızlı bir çıkış yaşayacağımızı düşünüyorum. Bize güvenen, sahip çıkan ve çıkmaya da devam eden taraftarlarımızı üzdüğümüzü biliyoruz. Ama yine biliyoruz ki şu anda bir kabusun tam ortasındayız ve bu kötü rüya kısa sürede bitecek. Sabır, sabır, biraz daha sabır diyorum" ifadelerini kullandı.

Milli maç nedeniyle lige verilen aranın Malatyaspor'a yaradığını söyleyen Tanrıverdi, "Kısa da olsa Riva'da çok iyi bir kamp yapma imkanı bulduk. Özellikle takımın üzerinde inanılmaz bir baskı ve stres var. Bu baskı istediğimiz oyunu sahaya yansıtmamıza engel oluyor, ama bunu aşacağımızı biliyorum. Ziya Doğan'ın vereceği rapor doğrultusunda birkaç transfer yapacağız. Biz, bu takıma inandık, Malatyasporlu taraftarlar da inansın. Onları gururlandırmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2005 Salı 15:06:20
Güncelleme :14 Ekim 2005 Cuma 11:32:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HAKAN GÜRSOY IP: 85.100.86.xxx Tarih : 12.10.2005 09:34:58
başkanım sonuna kadar arkandayız.bu takım asla düşmez.bu kötü gidiş elbet düzelecek.sizi her zaman başımızda görmek istiyoruz. ne olursa olsun hiç bir zaman bu takımı bırakmayın.sizi sonuna kadar destekliyoruz. en büyük malatyaspor başka büyük yok.