8
Eylül
2024
Pazar
YAŞAM

Camide organ bağışı kampanyası

Malatya'da hiç organ bağışının olmamasını öğrendiğinde üzüldüğünü belirten Malatya Şeker Camii İmamı Celal Tilgen, cuma vaazında kendi organlarını bağışladığını açıklayarak, tüm cemaati organlarını bağışlamaya davet etti.

Malatya'da başlattığı kampanya ve gündemdeki konularla ilgili olarak verdiği vaazlarla tanınan Malatya Şeker Camii İmamı ve kamuoyunda "Şeker İmam" olarak bilinen Celal Tilgen, bu kez organ bağış kampanyası başlattı. Bugün cuma namazında vaaz vermek üzere kürsüye çıkan imam Celal Tilgen, "Önceki gün internette baktım, Malatya'da hiç organ bağışı olmamış. Çok üzüldüm. Organ bağışının dinen bir sakıncası yoktur. Kur'an ve sünnete göre hiç bir sakıncası yok. Birimize bir böbrek lazım olduğu zaman kıvranıyoruz. Diğer şehirlere baktım, 100 kişi -500 kişi organ bağışı yapılmış ama Malatya'da bir tek organ bağışlayan yok. Organ bağışlamanın dinen sakıncası olsa, zaten dinimiz der ki bu sakıncalıdır. Organ bende iken onun sorumluluğu bendedir" diye konuştu.

Konuşmalarına esprilerde katan İmam Celal Tilgen, "Bazıları, 'Ya hocam, benim kalbim imansız birine takılsa, inançsız birine takılsa' diyorlar. Belki de müslüman birinin böbreği başka birine takılsa, belki de o da yola gelir. Onu da biraz böyle düşünün" dedi. İmam Celal Tilgen, organ bağışının öneminin çok büyük olduğunu söyleyerek, insanların organ bağışıyla can kurtardıklarında büyük sevaplar kazandığını ifade etti. Malatya için üzüldüğünü belirten İmam Celal Tilgen, "Ben organlarımı bağışlıyorum. Şimdi günah olsa ben bağışlar mıyım? Belki de ben bir hayat kurtaracağım. Benim böbreğim belki de birinin çocuğunu kurtaracak" diye konuştu. İmam Celal Tilgen, espri yaparak, "Belki de hocanın böbreği, birisini 100 sene yaşatır" dedi.

Cemaate organlarını bağışlamak isteyenlere parmak kaldırtan imam Celal Tilgen, parmakların arttığını görünce, "Maşallah Maşallah" dedi. Celal hoca, haftaya organ bağışlarının daha da artacağını söyledi. Cemaate dua ettirdikten sonra, "Amin" sözünün yavaş çıkması üzerine Celal hoca tepki gösterip, "Zayıf oluyor bu aminler. Bu aminlerle bir grip hastalığı bile geçmez. Öyle içten amin deyin" diye konuştu.

Vaazında hacca gitmekle ilgili olarak da konuşurken yine cemaatin amin sözünü yavaş söylemesi üzerine imam Celal Tilgen, "Ya siz amin diyin, bakarsınız Allah hemen bir yerden para verir de gidersiniz. Ama böyle gönülsüz gönülsüz amin derseniz, Umre'ye bile zor gidersiniz" dedi.

Cemaatte "Sorusu olan var mı? Kolay soru olsun ha" diyen Celal Hoca, cemaatten bir kişinin Malatya'ya 10 bin adet İncil gönderildiği olayıyla ilgili olarak ise "Vurmayla kırmayla bu işler olmaz. Biz Kur'an ve sünnete göre hareket edelim 100 bin tane İncil gelsin, 100 bin tane misyoner gelsin hiç bize etki yapmaz. Vız gelir" diye cevap verdi.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 15:45:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?