8
Eylül
2024
Pazar
YAŞAM

Doğalgaz çalışmaları başlıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Malatya İl Başkanı İhsan Koca, doğalgaz için şehir şebekesi çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağını bildirildi.

AKP Malatya İl Başkanı İhsan Koca, Malatya sınırına kadar gelen doğalgazın şehirde kullanılması için şebeke döşeme ihalesinin geçtiğimiz aylarda yapıldığını ve önümüzdeki günlerde şehir şebekesine ilk kazmanın vurulacağını belirterek, "İlk etapta çevre yolu ve üniversite hattında şebeke döşenip, doğalgaz verilecek. Daha sonra şehir içi boru döşemesi yapılacak" dedi.

Zaman zaman hava kirliliği yaşanan Malatya'da bir an önce doğalgazın kullanılması için hükümet olarak çaba gösterdiklerini söyleyen Koca, konu üzerinde titizlikle durduklarını kaydetti. 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin (OGS) altyapı sorunun çözülmesi için 17 milyon YTL civarında para gerektiğini ifade eden Koca, "İhale yüzde 50 kırımla yapılsa bile 8 milyon YTL'ye ihtiyaç var. 4 milyon YTL'yi hükümetimiz verecek, 4 milyon YTL de yatırım yapanlardan katılım payı olarak alınacak. Böylece 2006 yılında 2. OSB'nin altyapı sorunu çözülmüş olacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 12:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?