8
Eylül
2024
Pazar
YAŞAM

Malatya yağmur sularından kurtuluyor

Malatya'da yağmur suyu drenaj hattı için çalışmalar başlatıldı. Malatya Belediyesi'nin inşaat çalışmalarını başlattığı Emeksiz kavşağı ve Sıtmapınarı kavşağındaki alt geçit projeleriyle birlikte 17 kilometrelik yağmur suyu drenaj hattının 10 kilometrelik kısmında çalışmalar yürütülüyor.

Yağmur drenaj hattı inşaatı projesinin, 4 milyon 250 bin YTL'ye ihale edilen alt geçit projesiyle aynı ihale kapsamında başlatıldığı belirtildi. Yağmur drenaj suyu hattı projesinin 2 milyon 250 bin YTL tutarında olduğu kaydedildi.

Malatya'da ilk defa başlatılan yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarının Emeksiz Caddesi ile Sıtmapınarı kavşağında iki ayrı noktada başlatıldığını belirten belediye yetkilileri, Cengiz Topel Caddesi'ndeki tüm yağmur suları ile Emeksiz kavşağındaki alt geçit çalışması esnasında çıkacak olan yer altı suyunun, bin milimetre çapındaki drenaj borusuyla Çarmuzu Deresi'ne, Sıtmapınarı bölgesindeki yağmur suyu drenaj hattının ise Yeşiltepe'deki Babuktu Deresi'ne akıtılacağını ifade etti.

Malatya'da şu anda yağmur suyunun kanalizasyon hattına verildiği, yağmur suyu drenaj hattının bitmesinden sonra atık su arıtma tesisinden yaklaşık olarak yılık 1 milyon YTL elektrik parası tasarrufu sağlanacağı kaydedildi. Yağmur suyu drenaj hattı çalışmalarının alt geçitlerin yapımı için verilen 3 aylık sürede bitirileceği kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 15:52:54
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 15:55:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şazi IP: 193.140.142.xxx Tarih : 15.09.2005 09:43:48
yapılan hizmet çok güzel yalnızca zamn olarak biraz gec kalınmadı m? yarın yağmur yaş başlayınca vay o semtde oturanların haline selam