8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

112 Hızır Acil daha hızlı oluyor

Muş İl Sağlık Dr. Kenan Akpolat, 112 Hızır Acil Servisi'ne GPRS sisteminin kurulacağını ve bu sistem ile vakalara daha seri müdahale edileceğini söyledi.


İl Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, ilin dijital haritasının da bulunacağı sistemle ihbarda bulunacak kişilerin adreslerinin anında tespit edilip en yakın istasyonun yönlendirileceğini söyledi.

Bütün ambulanslara GPRS takılacağını ifade eden Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat, ayrıca bütün telefon ve telsiz konuşmalarının da kayıt altında tutulacağını ifade ederek "Araç Takip Sistemi geldikten sonra ilin dijital haritası bilgisayarlara yüklenecek. Vatandaşların ihbarı üzerine adres tespit edildikten sonra ekiplerimiz en yakın istasyonu vakaya doğru yönlendirecek. Bu sayede ekiplerimiz vakaya en kısa zaman diliminde ulaşmış olacağız" dedi.

Yeni sistem ile telefon sapıklarının engelleneceğini de kaydeden Dr. Kenan Akpolat; "112'ye sürekli olarak musallat olan telefon sapıkları bu sistem sayesinde engellenecek. Bu birimin en büyük sorunu telefon sapıkları idi ve bu sistem sayesinde telefon sapıklarından kurtulacağız. Telefon sapıkları bizi aradığı zaman numarayı süresiz veya süreli engelleme imkanımız olacak. O anda o telefon sapığı 112'ye ihtiyaç duyarsa dahi bize ulaşması mümkün olmayacaktır" dedi.


Sistemin en geç 2 Şubat 2008 tarihine kadar kurulacağını belirten Akpolat, 2 pratisyen hekimin de sistem hakkında eğitim görmek üzere Ankara'ya gönderildiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2008 Salı 18:21:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ferhat dede IP: 88.228.139.xxx Tarih : 15.01.2008 20:10:35

Bir idarecinin yapması gereken her şeyi ekibinizle beraber yıllardır yapıyorsunuz.Başarılı ve samimi çalışmalarınızın devamını diler saygılar sunarım.