8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Buz tutan nehir üzerinde paten keyfi

Muş'un Varto ilçesinde bir grup genç, 25 kilometre uzaklıkta buz tutan Murat Nehri'nde paten yaptı. Nehir üzerinde paten yapan Nihal Saraçoğlu, "Erkekler kayak sporu yaparken biz de arkadaşlarla paten yapmaya başladık.

Salonumuz olmadığından burayı değerlendiriyoruz. Murat Nehri, son 10 günden beri tamamen buzla kaplanınca minibüslerle, otomobillerle buraya geliyoruz. Burada paten yapmamızın en büyük nedeni de televizyondaki yarışmalar oldu. O yarışmaları görünce iyice merak sardık." dedi. Buz üstünde paten keyfi yaşayan gençlerden biri olan Adil Akın ise, "İlçemizde kayak sporu yanında patenle kayma merakı arttı. Televizyonlardaki yarışmalar, gösteriler bu sporu yapmamıza sebep oldu. İlkel şartlarda da yapsak çok zevk alıyoruz. Donmuş nehir üzerinde paten yapan herhalde ilk biz oluyoruz. Murat Nehri ilçemizden uzak da olsa buzun üzerinde kaymak bizim için ayrı bir zevk." diye konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2008 Cuma 19:43:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet turan IP: 78.161.81.xxx Tarih : 28.01.2008 10:35:51

BİZ MUŞ HALKI OLARAK MUŞA BÜYÜK ORGANİZASYONLAR YAPILAMASINI İSTİYORUZ ERZURUMDAN NE EKSİĞİMİZ VAR HATTA FAZLALIĞIMIZ VAR BURASI DAHA KARLI VE SOĞUK