8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Cepte para yok!

Muş Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, piyasaların oldukça kötü olduğunu ve esnafın çok zor durumda olduğunu kaydederek, "Okullar açıldı, Ramazan ayı başladı ama piyasalara hareket gelmedi. Çünkü vatandaşın cebinde harcayacak parası yok" dedi. 

Yaz tatilinin bitmesi ve okulların açılmasının yanı sıra Ramazan ayının başlaması piyasalarda beklenilen hareketliliği yaşatmazken esnafların ticarette zor günler geçirmeye devam ediyor. Muş'ta ekonominin çok kötüye gittiğini ve piyasadaki esnafların ayakta durmakta güçlük çektiklerini belirten Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu, piyasalardaki kalabalığın boş bir kalabalık olduğunu ve ticaretin çok zor günler geçirdiğini söyledi. 

Piyasada para sıkıntısının olduğunu ve kimsenin cebinde para olmadığını söyleyen Demirtükroğlu, "Yaz tatilinde Muş'ta ticaret çok sıkıntılıdır. Çünkü memur tatile gider ve köylüde tarlasında çalışır. Bu sebeple şehirde istenilen hareketlilik olmaz. Ama tatil bitti, okullar açıldı ve Ramazan ayı geldi ama piyasaya hiç hareket gelmedi. Esnafın beklediği hareketlilikten eser yok. Çünkü vatandaşın cebinde para yok. Çarşı merkezinde dolaşan kalabalığa bakıldığı zaman piyasaların hareketli olduğu gözlemlenebilir diye düşünenlerde yanılıyor. Çarşı pazarda cebi boş bir kalabalık dolaşıyor" dedi. 

Muş Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Talip Devrim de piyasalarda sıkıntının yaşandığını söyleyerek, "Muş'ta ciddi anlamda sıkıntı yaşanıyor. Esnafımın durumu hiç iç açıcı değil. Çünkü piyasada para dönmüyor. Esnafımız ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Yaz tatilinde durgunlaşan ticaretin ardından beklenen hareketliliğin olmaması çok endişe verici" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2008 Pazartesi 16:53:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?