8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Çocukların 'Cuma' kazancı

Muş'ta Cuma günlerinde camilerin önünde namazlık kiraya veren çocuklar para kazanmaya çalışıyorlar.


Muş'ta küçük yaştaki çocuklar evlerinden getirdikleri namazlıkları cami önlerinde kiraya vererek para kazanmaya çalışıyorlar.


Cuma günlerinde camilerin yetersiz kalması ve cemaatin dışarıya taşması para kazanmaya çalışan çocukların yüzünü güldürüyor. Cemaatin dışarıya taşması sebebiyle namazlık ihtiyacı doğunca çocuklar evden getirdikleri namazlıkları vatandaşlara 1 YTL karşılığında kiraya veriyorlar. Muş'un en eski camileri olan Hacı Şeref, Alaattin Bey ve Ulu Cami başta olmak üzere cemaati kalabalık olan camilerin önünü Cuma günlerinde mesken tutan çocuklar, cami dışında kalan ve namazlığı olmayan vatandaşlara namazlık kiralayıp para kazanıyorlar.


Sürekli olarak Hacı Şeref Camii önünde ayakkabı boyacılığı yaptığını, Cuma günleri ise namazlık kiraya verdiğini söyleyen Cihan Kurtuluş isimli çocuk, "Boş zamanlarımda cami avlusunda ayakkabı boyacılığı yapıyorum. Bunun yanında Cuma günleri evdeki bütün namazlıkları getirip cami önünde kiraya veriyorum. Cami dolunca cemaat dışarıya taşıyor ve namazlık olmadığı için bize fırsat doğuyor. Bir namazlığı 1 YTL'den kiraya veriyoruz. Benim altı tane namazlığım var ve altısını da kiraya veriyorum. Ne kadar çok namazlığım olsa o kadar çok para kazanırım. Camiye gelen vatandaşlar namaz kılmak için 1 YTL veriyor ve rahatlıkla namazını kılıyor. Namaz bittikten sonra tekrar namazlıklarımızı kiraya verdiğimiz şahıslardan topluyoruz. Ramazan aylarında işlerimiz daha iyi oluyor. Hiçbir tane namazlığımız bile boşta kalmıyor" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 16:21:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?