8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Dere kenarında düğün hazırlığı

Muş'ta, yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte düğün hazırlıklarına başlayan vatandaşlara dere kenarlarında yün yıkarken sıkça rastlanmaya başlandı.

Muş'ta akarsu kenarları düğün hazırlığı yapan kadınlarla doldu. Düğün hazırlığı yapan çok sayıda kadın, yeni evlenecek gençler için hazırlanacak yatak ve yorganların yünlerini yıkayıp hazırlıklarını sürdürüyorlar. Gelin ve damat için alınan yünleri dere kenarlarında yıkayarak düğün için hazırlığı yaptıklarını belirten vatandaşlar, yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte düğünlerin arttığını söylediler.

Muş'ta kış mevsiminin uzun ve yağışlı geçtiğini ve bu sebeple kış mevsiminde düğünlerin yok denecek kadar az olduğunu söyleyen vatandaşlar, "Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte düğün hazırlıkları da hız kazandı. Düğün yapmak için hazırlıklara başlayan vatandaşlar gelin ve damat için alınan yünleri dere kenarlarında yıkıyorlar. Bizim yöremizde gelin ve damat için düğün öncesinde yatak yorgan hazırlanır. Bunun içinde alınan yünler önce yıkanır. Bu sebeple düğün hazırlıkları için dere kanarlarında yün yıkayan vatandaşlara sıkça rastlamak mümkündür" şeklinde konuştular.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 16:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?