8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Din görevlileri kan verdi

Muş İl Müftülüğü çalışanları ve imamlar Kızılay Kan Merkezi'ni ziyaret ederek kan bağışında bulundular.

Kızılay Muş Şube Başkanlığı'na bağlı olarak hizmet veren Kızılay Kan Merkezi'ne kan bağışı devam ediyor. Kızılay Kan Merkezi'ni ziyaret eden Muş İl Müftülüğü personelleri ile cami imamlarından oluşan 20 kişilik heyet kan bağışında bulundu.

Kan bağışı ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan İl Müftü Vekili Zekeriya Koçak, kan bağışının din ve sağlık açısından çok önemli olduğunu söyledi. Zekeriya Koçak, "Kan bağışı gerçekten çok önemli bir insanlık görevidir. İnancımız gereği bir insana hayat veren insanlığa hayat vermiş gibidir. Bu sebeple bağışlanan kan ile bir insanın hayatının kurtulması bizim için en büyük mutluluktur. Kan Allah'ın bir nimetidir. Kan veren insanın hiçbir kaybı olmuyor. Sağlık ve sevap açısında insanın kazancı olmaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığımız organ bağışı ve kan bağışı hakkında toplumun bilinçlenmesi için büyük çaba sarf etmektedir. Biz de müftülük olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bu konuya vaaz ve hutbelerimizde geniş yer vermeyi en önemli görev olarak addediyoruz. Bugün de bu konuda halka öncülük yapmak amacı ile bir gurup din görevlimizle birlikte kan bağışında bulunduk. Bu konu da vatandaşlarımızı kan ve organ bağışına davet ediyoruz" dedi.

Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koç da kan bağışında bulunan din görevlileri ve Müftü Vekili Zekeriya Koçak'a teşekkür ettiklerini belirterek, "Özellikle din görevlilerimizin kan bağışında bulunması bizleri çok mutlu etmiştir. Çünkü din görevlilerimiz halkımızın çok fazla dinlediği görevlilerdir. Din görevlileri kan bağışında bulunarak örnek bir davranış sergilemişlerdir. Biz toplumumuzun her kesiminden kan bağışı konusunda duyarlı olmalarını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2008 Salı 11:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?