8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Domuz nöbeti

Muş'ta Muş'ta domuzlar çiftçilerin korkulu rüyası haline geldi. Gece ekili alanlara girerek zarara yol açan domuzları engellemek için gün ağarıncaya kadar nöbet tutan çiftçiler, domuzların oldukça fazla olduğunu ve büyük çaplı zarara sebebiyet verdiklerini söylediler. 

Muş'un Akpınar köyünde sürekli olarak domuzlara karşı uzun namlulu silahlar ile nöbet tutmak zorunda kaldıklarını belirten köylüler, böyle bir saldırıya şimdiye kadar hiç rastlamadıklarını söylediler. Gece geç saatlerde domuzların sürüler halinde ekili alanlara saldırdığını ve çok büyük çapta zarar yol açtıklarını söyleyen köylüler, tek çare olan silahlarla nöbet tutmaktan başka çözüm yollarının kalmadığını belirttiler. 

Serhat Aşar isimli köylü, "Bu yıl domuzlar çiftçinin en büyük sorunu. Sürüler halinde köylere inen domuzlar ekili alanları tahrip ediyor. Bir tarlaya giren domuzlar burunları ile tarlayı sanki traktör sürmüş gibi kazıp büyük zarar veriyor. Bizler de mecburen gece domuzlara karşı nöbet tutuyoruz. Şimdiye kadar birkaç tane domuz öldürdük. Bazen domuzlar gelip bizi görünce veya ateş edince kaçıyorlar. Ürünümüzü korumak için mecburen nöbet tutuyoruz" şeklinde konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 12:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?