8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

El emekleri göz nurları görücüde

Muş Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda eğitim gören bayanlar tarafından yapılan el işlemeleri, düzenlenen sergi ile halkın beğenisine sunuldu.

Muş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün bahçesinde düzenlenen ve bir gün süre açık kalacak olan sergide, ev mefruşatı, makine nakışı, el nakışı, trikotaj, giyim, ahşap boyama, kumaş boyama dekoratif el sanatları, takı tasarımı, ipek kurdele nakışı, takı tasarımı, kilim ve halı branşlarında hasırlanan yaklaşık 900 ürün yer aldı.

Serginin açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Şube Müdürü ve Halk Eğitim Merkezleri Başkanı Yavuz İçyer, ilk defa il ve ilçe halk eğitim merkezlerinin bir araya gelerek ortak bir sergi açtıklarını söyledi. Bir yıl süre ile kursiyerlerin el emeği ve göz nuru ile yaptıkları eserlerinin sergilenmesinin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen İçyer, il merkezi ve ilçelerde toplam 690 tane çeşitli branşlarda kursların açıldığını ve bu kurslara 14 bin 700 kursiyerin katıldığını kaydetti. İçyer şunları söyledi:

"Bilindiği üzere teknolojinin adeta baş döndürdüğü bir dönemde insanlarımızın ürettikleri eserlerin değeri hiçbir zaman hiçbir teknolojik eserle ölçülemez. El emeği göz nuru ile üretilen bu eserler bizim insanımızın gayretlerini göstermektedir. Bu bizim insanımızın vatanseverliği ve çalışkanlığının bir göstergesidir. Kursiyerlerimiz öğretmenleri ve idarecileri ile birlikte çok güzel eserler üretmişler ve bu eserlerin hepsi takdire şayandır" dedi.

Muş Valisi Erdoğan Bektaş, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar ve Ak Parti İl Başkanı Ramazan Aşık tarafından açılışı yapılan sergi davetliler tarafından gezildi. Vali Erdoğan Bektaş, stantları tek tek gezerek hazırlanan el işlemeleri ile ilgili bilgiler aldı.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 16:02:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?