8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Esnaf tatilin bitmesini bekliyor

Muş'ta okulların kapanmasıyla birlikte kamu kurumlarında görev yapan memurların tatile gitmesi ve tarım sezonu nedeniyle köylerde yaşayan vatandaşların şehre gelmemesi esnafa zor anlar yaşatıyor.

Köylülerin iş sezonu nedeniyle şehre gelmemesi ve memurların büyük çoğunluğunun tatilde olması nedeniyle siftah yapamaz hale gelen esnafı sıkıntıya sokuyor. Esnaf tatilin bitmesini sabırsızlıkla bekliyor.

Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Talip Devrim, esnafın bütün umutlarını kamu görevlilerine ve köylülere bağladığını belirterek, bu iki kaynağın kendileri için çok önemli olduğunu söyledi. Devrim, ekonomide yaşanan sıkıntılı dönemin de etkisi ile Muş'ta yaz tatili döneminin esnaf için zorlu geçtiğini belirterek, "Köylünün olmadığı yerde ticaret olmaz. Köylü şehre gelecek ki Muş esnafı da para kazansın. Ziraat dönemi olduğu için köylü şehre gelmiyor. Okullar tatil olduktan sonra öğretmenler tatile gitti. Çeşitli kamu kurumlarında çalışanların çoğu da tatile çıktı. Birçok vatandaş tatil için masraf yapınca esnafın işlerinde sıkıntılar yaşanıyor" dedi.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan Demirtürkoğlu ise memurun Muş'tan çıkışının esnafı siftahsız bıraktığını belirtti. Demirtürkoğlu, "Esnafın hali zaten içler acısı idi. Tatil ile birlikte bu sıkıntı daha da arttı. Sabah dükkanını açan esnaf akşama kadar siftah etmeden kapatıyor. Ben kendimde esnafım ve siftah etmediğim çok günler var. İlimizde başka girdi kaynakları olmadığı için tek beklentimiz memurlardır. Muş ekonomisi zaten memur maaşı ile dönüyor. Yaz tatilinde her yıl esnafın işlerinde gözle görülür bir düşüş olur, ama bu yıl esnaf yaz tatilinden çok daha fazla etkilendi" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2008 Çarşamba 12:54:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?