8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Fatih'in adı ölümsüzleşti

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Karakale beldesinde hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan 8 derslikli okul törenle eğitim öğretime açıldı.

ABD'nin California eyaletinin San Francisco kentinde lokanta işletmeciliği yapan Ali Küç, 13 yaşındaki oğlu Fatih Küç'ü, 18 Nisan 2006 tarihinde tren kazasında kaybetmişti.

Oğlunu tren kazasında kaybeden Ali Küç, kaza nedeniyle almış olduğu 150 bin dolar tazminat ile Korkut'un Karakale beldesinde 8 derslikli bir okul inşaatı yapılması talebinde bulunmuş, okula da oğlu Fatih'in adının verilmesini istemişti. Geçen yıl bu talebini dile getiren ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 150 bin dolar bağışlayan Ali Küç'ün hayalleri gerçek oldu. Karakale Fatih Küç İlköğretim Okulu açılış törenine Vali Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Ali Edip Budan, Hayırsever Vatandaş Ali Küç, Milli Eğitim Müdürü İlhami Bayraktar, Karakale Belediye Başkanı Zeki Taygar, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Ali Küç, okulun tamamlanmasını gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. Acısını içine gömdüğünü ifade eden Ali Küç; "İçimde öyle bir mutluluk var ki, sanki oğlum yanımdaki talebelerin içerisindeymiş gibi mutluyum. Bu okulu yaparken bana büyük yardımları dokunan başta sayın valimiz olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Oğlum gitti, artık geri gelmeyecek ama onun anısına böyle bir şey yapıp ismini ölümsüzleştirmek için bu işe karar verdik. Allah kimseye böyle bir acı göstermesin. Ben acımı artık içime gömdüm. Muş benim ikinci memleketim oldu. Kısmet olursa her sene okula gelip buradaki vatandaşları ziyaret edeceğim. Elimden gelen yardımı hiçbir zaman esirgemeyeceğim" dedi.

Ali Küç isminin okulda eğitim öğretim gören bütün çocukların karnelerinde ölümsüzleşeceğini ifade eden Vali Erdoğan Bektaş ise, "Bugün Muş'ta çok alışık olmadığımız bir okul açılışı yapacağız. Evet, gerçekten güzel bir vesileyi güzel bir olayı yaşıyoruz. Yaşanan acı bir olayı güzel bir vesileyle ebedileştirmek ve hafızlarda güzel duygularla yaşamak bizlere nasip oldu. Ali Küç belki de oğlunu kaybetti ama burada birçok evladı oldu. Bu çocuklarımızın her birinin karnelerinde Karakale Fatih Küç İlköğretim Okulu yazacak ve burası hafızalarında ömür boyu yer edinecek. Bu okul için herkes üzerine düşen görevi yaptı, Ali Küç'ün hayallerini bu şekilde gerçekleştirdik. Arkadaşımızın dediği gibi duygularımızı söylemekte zorlanıyoruz" dedi.

"FOTOSELLİ MUSLUKLAR ÖĞRENCİLERİN İLGİ ODAĞI"
8 derslik ve 350 öğrencilik okulun lavabolarında yapılan fotoselli musluklara öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Oldukça lüks bir şekilde yapılan okulda hayırsever vatandaş Ali Küç, öğrencilerle bir araya gelerek, yaptığı hayırlı işten ötürü oğlunun acısını bir nebze de olsa unuttuğunu söyledi. Küç, okulun yapımında her türlü modernliğe yer verildiğini dile getirerek, "ABD'deki çocuğun eğitim yuvası nasılsa benim memleketimdeki eğitim yuvalarının aynı şekilde olmalı" diye konuştu.
Öğrenciler ise hayatlarında ilk defa fotoselli muslukla tanıştıklarını belirterek, kendilerine modern bir okul kazandıran Ali Küç'e teşekkür ettiler.
Yapılan konuşmaların ardından okulun açılış kurdelesini Vali Erdoğan Bektaş, Ali Küç ve öğrenciler kestiler.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2009 Cuma 20:50:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?