8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Kamyonu iple çektiler

Muş'un Hasköy ilçesinin Karakütük köyünde saman yüklü bir kamyon buzda kayıp yoldan çıkınca köylülere zor anlar yaşattı.

Yüklü kamyonu mahsur kaldığı yerden kurtarmak için iple çekmeye çalışan köylüler ilginç görüntüler oluşturdu.


Muş'un Hasköy ilçesinin Karakütük köyünde saman yüklenen ve kayarak yoldan çıkan kamyon, köylülerin zorlu çalışmaları sonucu mahsur kaldığı yerden kurtarıldı. Mehmet Şanlı yönetimindeki 21 SV 734 plakalı kamyon dönüş için manevra yaptığı yerde yoldan çıktı. Yolun buzla kaplı olması sebebiyle mahsur kalan kamyonu çıkarmak için bir araya gelen köylüler saatlerce uğraş verip kamyonu mahsur kaldığı yerden çıkardılar. Köylüler kamyonun ön kısmına bağladıkları iple tonlarca ağırlığındaki kamyonu çekmeye çalışırken ilginç görüntüler oluşturdular.


Kamyonun mahsur kaldığı yerden çıkarılması için yoğun çaba sar ettiklerini söyleyen köylüler, "Köy yerinde kamyonu çekecek bir araç bulmak çok zor. Traktörlerin hepsi kış olduğu için bağlı durumda. Bu sebeple kamyonu çekmek için köylüler bir araya gelerek iple çekmeye çalıştık. Yoğun uğraşımız sonucu kamyon mahsur kaldığı yerden çıkarıldı" diye konuştular.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 16:00:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aziz özkılıç IP: 78.178.57.xxx Tarih : 26.01.2008 17:49:59

işte bizim halkımız her zaman ki gibi yardımseverliğiyle önplanda bu olay ve ya daha başka bir şey olabailirdi bu tür olayları batı da metropol şehirlerde karşılaşılsaydı şayet ve bu şekilde bir görüntüyü yakalamak mümkün olmayan bir şeydi.doğu halkı ne olur sa olsun sorumluluğu bilen insanlardır ondan bir muş lu olarak her zaman memleketim le grur duymusumdur