8
Eylül
2024
Pazar
MUŞ

Kış ortasında ot bitince

Muş'ta etkili olan kış mevsimi sebebiyle biriktirdikleri ot ve samanları biten vatandaşların hayvanlarına yeni yiyecek bulma telaşı sürüyor.

Kış mevsimi sebebiyle hayvanlarını dışarıda otlatamayan ve yaz mevsiminden stok yaptığı yiyeceklerle hayvanlarını doyurmaya çalışan çiftçiler, baharın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorlar. Kış mevsimi sebebiyle hayvanlarını içeride doyurmak zorunda kalan vatandaşlar, biten ot ve samanın yerine yenilerini almak için çabalıyorlar.

Bostankent köyünde yaşayan Rasim Çelik isimli vatandaş, hayvanlarını doyurmak için Dokuzpınar köyünden aldığı samanı at arabası ile taşımak zorunda kaldı. Kış ortasında saman taşımak zorunda kalması sebebiyle zor durumda kaldığını söyleyen Rasim Çelik, sadece üç tane ineğinin bulunduğunu belirterek, "Hayvanlarımıza verdiğim saman erken tükendi. Bu sebeple ben de çevre köylerden günlük olarak saman alıp at arabası ile taşıyorum. Soğuk hava ve kara rağmen saman taşımak çok zor olsa da mecburen çalışmak zorundayım. Hayvanımın az olması sebebiyle çok fazla bir stok yapmadım. Bu sebeple samanım erken tükendi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2008 Salı 12:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?